Станете част от баскетболния ден


Станете част от баскетболния ден
17-09-2017 08:00 | BGbasket.com

17 септември, 2017 г. ще се превърне в баскетболен ден. Празникът, чиято идея е да стане традиционен, е организиран от сайтовете BGbasket.com и Viasport.bg, които са част от една от най-големите медийни групи на българския пазар „ЕС МЕДИА“ АД, със съдействието на Българската федерация по баскетбол и Българско баскетболно общество.

 

Баскетболният ден ще има и благотворителна кауза. Тя е свързана с тазгодишната кампания на единия от спонсорите на събитието VIVACOM – „Жълти стотинки“. Така любимата на хиляди деца и възрастни игра ще създаде, от една страна, настроение у всички включили се в празника, а от друга – ще помогне на деца с множествени увреждания, за които се полагат грижи в столичния Дневен център „Център за Надежда“.

 

Ето и програмата за баскетболния празник, който ще се проведе в столичната зала "Универсиада" и районът около нея:

 

9:00 часа: Баскетболни игри в две възрастови групи (до 8 и до 10 години)
Играят се две части по 10 минути във всеки мач. За участниците ще има подаръци от спонсорите.

 

10:00 часа: 3x3 турнири с елиминационна фаза между отбори във възрастови групи до 15, до 18 и над 18 години. Мачовете ще се проведат пред зала „Универсиада“.


11:30 часа: Демонстративна игра между ветерани и журналисти. Общата продължителност на срещата е 32 мин., като тя ще бъде разделена на четири части.

12:30 часа: Среща между треньори и съдии, която се реферира от играчи и треньори. Мачовете ще продължат по 40 минути във формат 4х10 минути.

13:45 часа: Среща между сборен отбор от участници в „А“ група и сборен отбор от аматьори. В паузата между втората и третата част ще се проведе конкурс за забивки.

16:15 часа: Двубой по баскетбол на колички


19:00 часа: Суперкупа на България – мъже: Лукойл Академик – Берое

В паузата между втората и третата четвърт ще се проведе финалът на турнира 3х3 във възрастова група над 18 години.

 

Краят на баскетболния ден ще бъде сложен с финала на Евробаскет 2017 между Словения и Сърбия. Мачът ще бъде излъчен на електронното табло в зала "Универсиада" и всички желаещи могат да го наблюдават.

 

Елате в зала "Универсиада", за да се забавляваме заедно и да помогнем на децата в нужда!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ден на баскетбола
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи