Страхотна Гърция каза ‘довиждане’ на Литва


Страхотна Гърция каза ‘довиждане’ на Литва
Костас Слукас с невероятно представяне (сн. fiba.com)
09-09-2017 23:14 | BGbasket.com

Гърция изигра страхотен мач и победи Литва със 77-64 с осминафиналите на Евробаскет 2017. Идващ като четвърти отбор в група срещу първенеца в съседната, гърците поднесоха една от големите изненади на първенството. Те поведоха отрано в мача и въпреки много интересни моменти е него, успяха да удържат преднина до края. На четвъртфинал Гърция ще се изправи срещу победителя от мача ХърватияРусия, а литовците ще се приберат разочаровани вкъщи.

 

Гърция взе нещата в свои ръце още в началото, като след силна първа четвърт поведоха с 8 точки – 25-17. Тимът остана напред и през втората четвърт, но не успя да натрупа по-голяма преднина. Литовците имаха проблеми с успеваемостта и преди, и след почивката. В средата на третия период Костас Слукас избухна с 11 поредни точки (3 тройки), а под пара беше и Йоанис Бурусис. Така на моменти разликата скочи до 16-17 точки, а след 30 минути игра беше 13.

 

Литва започна последната десетка ударно и направи серия от 11-0, за да се върне в мача само за 5 минути. Гърция обаче отвърна със серия от 5-0, за да съхрани преднина при 3 минути до края, а играчите на тима бяха безапелационни в последните атаки и показаха кой отбор заслужава да играе в осмицата.

 

Костас Слукас бе героят на мача за отбора си, завършвайки с 21 точки (5 тройки), 5 борби и 4 асистенции, 14 плюс 6 асистенции добави Ник Калатес, а с по 11 точки се отчетоха Йоанис Бурусис (8 борби, 6 отнети топки) и Костас Папаниколау (6 6орби).

 

За Литва Миндаугас Кузминскас регистрира 20 точки и 5 борби, а с 13 плюс 15 завърши Йонас Валанчунас.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛИТВА - ГЪРЦИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017, Литва, Гърция
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи