Берое Стара Загора се договори с Юлияна Вълчева


Берое Стара Загора се договори с Юлияна Вълчева
(сн. FIBA.com)
05-09-2017 20:56 | Мария Маринова

Берое Стара Загора се разбра с още едно ново попълнение за следващия сезон. Днес следобед клубът е постигнал договорка с Юлияна Вълчева, съобщи за BGbasket.com изпълнителният директор на Берое Иван Николов.

 

Изминалият сезон бе много успешен за младата баскетболистка, която спечели титлата на Държавното първенство за девойки с Черно море Одесос и бе избрана за най-добър борец под коша. Тя бе част и от националния отбор на България за девойки (18), с който участва на Европейското първенство, дивизия B.

 

„Юлияна Вълчева се присъедини към отбора днес следобед. Тя все още няма договор, трябва да се разберем с Черно море, но момичето пожела да продължи кариерата си в Стара Загора“, заяви Иван Николов.

 

За първи път в историята Берое Стара Загора ще има отбори във всички възрастови групи. През този сезон женският тим ще има нов облик, като ще се залага на млади и перспективни момичета. Съставът и треньорският щаб вече са ясни, а освен Вълчева, към отбора се присъединява и Таня Енева от Нефтохимик 2010. Тя вече е подписала договор с Берое за три години.

 

В момента отборът тренира в Стара Загора. По време на подготовката не е предвиден лагер, но баскетболистките ще изиграят девет или десет контроли. Очаква се първата от тях да е в средата на месеца в Одрин срещу местния Едирнеспор. Уговорени са и проверки с румънския Александрия, както и с Монтана 2003, Рилски спортист и евентуално с Асеновец 2005. Обмисля се и вариант за контроли срещу един или два отбора от момчета до 18 години.

 

Както вече е известно, освен е българското първенство, Берое ще играе и в Адриатическата лига. Заради ремонта на залата в Стара Загора обаче, отборът ще гостува в първите си два мача на 4 и 11 октомври.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Юлияна Вълчева, Иван Николов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи