Иван Чолаков: Надяваме се това, което направихме, да бъде добро за лигата


Иван Чолаков: Надяваме се това, което направихме, да бъде добро за лигата
21-08-2017 18:53 | BGbasket.com

След днешното общо събрание на НБЛ, на което за генерален мениджър на лигата беше избрана Лили Борисова досегашният председател Иван Чолаков разказа подробности за избора и аргументите на членовете да се спрат именно на нея. Другите кандидати бяха комисарят Любомир Амиорков и баскетболистът Веселин Веселинов, а ето какво каза Чолаков пред BGbasket.com:

 

„Комисията изслуша и тримата кандидати и след приключването на дискусията достигнахме до извода, че най-подготвена на този етап е Лили Борисова. След това предложихме и трите кандидатури на общото събрание, защото това е колективният орган на управление. С пълно мнозинство подкрепихме кандидатурата на Лили Борисова. Договорът ще бъде за три години с една изпитателен срок. Всички живеем с едно очакване това, което сме направили, да бъде добро за лигата.

 

И тримата кандидати са достатъчно подготвени, известни имена от баскетбола. Когато Лили се появи, личеше, че е участвала в доста международни срещи, семинари и различни баскетболни прояви. Тя ни впечатли с по-богатия си опит относно мениджмънта. Тя имаше по-различни и по-богати идеи как да бъде развит самият продукт. И тримата бяха предложени на общото събрание, където стана ясно, че е най-добре тя да бъде мениджър. На следващото общо събрание тя ще представи по-подробно вижданията си за развитие на лигата.

 

Лили Борисова става генерален мениджър и тя ще носи отговорността. Спортно-технически Сандра Велчева има достатъчно опит и е достатъчно подготвена и стои добре. Генералният мениджър ще изпълнява решенията на общото събрание. Аз познавам Лили и вярвам, че тя ще се справи на тази длъжност, а на лигата пожелавам да е избрала подходящия човек.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Чолаков, Лили Борисова, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи