Кошмар за Сърбия – Теодосич аут от Евробаскет 2017


Кошмар за Сърбия – Теодосич аут от Евробаскет 2017
20-08-2017 21:45 | BGbasket.com

Сърбия понесе нов тежък удар преди началото на Евробаскет 2017. Днес стана ясно, че капитанът на тима Милош Теодисич няма да може да вземе участие в шампионата заради здравословни проблеми.

 

Сръбската баскетболна федерация съобщава, че Теодосич и старши треньорът на тима Саша Джорджевич са взели трудното решение след консултация с лекарите. Баскетболистът пропусна част от подготовката и няма да бъде възстановен навреме за мачовете.

 

„Трябва да се грижим за здравето на играчите и взехме съвместно решение Теодосич да пропусне предстоящото състезание.“, заяви Джорджевич и добави: „Той е играч, който е бил отдаден на националния отбор в продължение на години и желанието му да се състезава винаги е било страхотно. За съжаление, в тази ситуация това не е достатъчно. Това е голям удар за нашия тим, но продължаваме със същите амбиции“.

 

Милош Теодосич не е единственият баскетболист на Сърбия, който пропуска Евробаскет 2017. Центърът Мирослав Радулица и крилото Марко Симонович също са с травми. Под въпрос е и Неманя Недович, който има проблеми с рамото и все още не се знае дали ще бъде възстановен навреме за първенството.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сърбия, Милош Теодосич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи