Монтана 2003 започва подготовка с четири нови баскетболистки


Монтана 2003 започва подготовка с четири нови баскетболистки
(сн. lap.bg)
20-08-2017 17:13 | BGbasket.com

Вицешампионът в женското първенство у нас Монтана 2003 започва подготовка за новия сезон утре. Към първата тренировка ще се присъединят четири нови баскетболистки, съобщи за BGbasket.com старши треньорът Стефан Михайлов.

 

Едната от тях е крилото Мария Желязкова. За последно тя игра в отбора на Берое Стара Загора. Както вече стана ясно обаче, тя няма да е част от състава на тима за следващия сезон.

 

Към тима се присъединява и Клаудия Пенкова от Балкан. Тя играе на позиция плеймейкър и през лятото бе част от разширения състав на националния отбор за девойки (18).

 

Останалите две баскетболистки са чужденки. Това са американският център Сара Бът и сръбският плеймейкър Милана Живадинович. Бът е на 27 години и е висока 195 см, като през миналия сезон носи екипа на руския Казаночка Казан, а през лятото се състезава за австралийския Булър Бумърс, с който достигна финал в първенството. Живадинович идва от състава на Партизан. Тя е на 26 години и е висока 173 см.

 

Двете обаче няма да могат да участват във вътрешното първенство заради забраната за чужденки, която ще важи в следващите два сезона. Монтана 2003 обаче има право да ги картотекира за Адриатическата лига, където ще се състезава и през този сезон.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи