Наваро: Везенков ни изненада всички


Наваро: Везенков ни изненада всички
(сн. Даниел Касас)
16-08-2017 19:37

Легендарният гард Хуан Карлос Наваро търпеливо отдели 45 минути за журналистите след мача на Испания с Венецуела, а разговорите приключиха малко преди полунощ. 37-годишният каталунски гард от Сан Фелиу де Йобрегат накрая бе любезен да поговори и с кореспондента на BGbasket.com за младия си колега в Барселона Александър Везенков.  

 

-Какво от честването Ви развълнува най-силно?

 

- Нещо подушвах, че ще ми организират. Щом на игрището влезе семейството, което те търпи ежедневно в добри и лоши моменти, е голяма емоция. Не се вълнувам много от рекорди, но осъзнаващ, че този чак е плашещ – толкова години да се раздаваш и печелиш, и като капитан...малко хора могат да се похвалят с това. Но и да ми подобри някой рекорда, ще е добре дошло.

 

- Испания загуби важен играч за Европейското – Серхио Люл. Днес, и без Пау Гасол, отборът игра много самоуверено, борбено, заедно, топката циркулираше на скорост, показахте характер, макар и срещу непретенциозен съперник...

 

- Да, играхме много по-добре, концентрирани. Всички търсят да играят силно срещу Испания, днес не ги оставихме. В мача срещу Белгия сякаш не бяхме на терена, след нараняването на Люл, виковете, гледката, разбирайки, че е тежка контузия... дори още не сме съвсем излязли от шока. Серхио Люл е незаменим, уникален и щеше да е постянен титуляр. Сега ще трябва всички заедно да опитаме да покрием липсата му, предимно с повече разпределени минути и задачи на игрището. Първенството ще е дълго и ще има шансове за всички. Искаме да посветим титла на Серхио, обичаме го и ще е с нас духом. Съперниците ни имат уважението, искат да ни бият, надяваме се пак да дадем отпор. Желанието като капитан е да оставим настрана предишните успехи и да се съберем за предстоящите битки, въпреки проблемите с контузии.

 

- Виждате ли прогрес у Александър Везенков от идването му в Барселона?

- Мисля, че Саша ни изненада всички тази година – винаги успява да се възползва от възможностите, които му се дават. Много млад играч е, но с огромно желание за работа и развитие. Първи идва и последен си тръгва от тренировки, това е важно за еволюцията ти. Разбрах, че е играл страхотно за националния ви отбор и има страхотно бъдеще, ако така продължава.

 

- Пита ли Ви за тънкости на играта?

- Е, говорим си за всичко, той напредва с испанския, разбира се, когато трябва, му казвам неща.

 

Златка Замова, кореспондент на BGbasket.com в Мадрид, Испания

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Хуан Карлос Наваро, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи