17 септември ще се превърне в Ден на баскетбола


17 септември ще се превърне в Ден на баскетбола
17-08-2017 15:29 | BGbasket.com

17 септември, 2017 г. ще се превърне в Ден на баскетбола. Празникът, чиято идея е да стане традиционен, ще бъде организиран от една от най-големите медийни групи на българския пазар „ЕС МЕДИА“ АД чрез сайтовете BGbasket.com и Viasport.bg съвместно с Българската федерация по баскетбол и Българско басетболно общество.

 

Събитието ще се проведе в столичната зала „Универсиада“, която в рамките на 12 часа ще събере някои от най-добрите играчи в България, както и стотици деца и любители на баскетбола. Събитието ще стартира в 09:00 часа сутринта и ще продължи до 21:00 часа вечерта.

 

В 9:00 часа в залата започват игри на баскетболисти в две възрастови групи: до 8 години и до 10 години. От 11:30 часа ще се проведе демонстративна игра между ветерани и журналисти. От 12:30 часа започва срещата между треньори и съдии, която се реферира от играчи
и треньори.


От 13:45 часа ще има мач между сборен отбор от участници в А група и сборен отбор от аматьори. В паузата между втора и трета четвърт ще бъде финалната фаза на конкурса за забивки.


От 16:15 часа започва мачът за Суперкупа на България – жени между отборите на шампиона и носителя на Купата на страната Хасково 2012 и финалиста в двете надпревари Монтана 2003.


От 19:00 часа е и Суперкупа на България за мъже между отборите на шампиона Лукойл Академик и носителя на Купата на страната Берое. Мачът ще бъде излъчен по БНТ. На почивката ще се проведе финалът на турнира 3х3 във възрастова група над 18 години. За втора поредна година срещата ще бъде обвързана със социалната кауза „Жълти стотинки” на партньора на една от партньорските компании - Виваком.

 

Тъй като това е денят, в който ще се играе финалът на Европейското първенство за мъже, е предвидено след мача за Суперкупата, от 21:30 часа, да бъде осигурен екран, на който да се гледа и европейския финал. Това ще удължи програмата дори над предвидените 12 часа баскетбол в рамките на един ден.

 

Страхотни награди от спонсорите ще има за всички победители и малките участници, а игри с публиката ще дадат възможност и на феновете да станат част от събитието.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ден на баскетбола
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи