Черно море започна подготовка, Алексиев ще е капитан


Черно море започна подготовка, Алексиев ще е капитан
14-08-2017 15:14 | BGbasket.com

Черно море Тича стартира подготовка за новия сезон. Изцяло обновеният тим на варненци се събра днес в 11:00 часа. Преди заниманието президентът Павлин Николов, изпълнителният директор Борис Стоянов, старши треньорът Дарин Великов и асистентът му Галин Стоянов-Патрика разговаряха с момчетата.

 

Последното ново попълнение в тима е плеймейкърът Пламен Алексиев, който досега игра за Берое. Той се завърна в Черно море Тича и ще носи капитанската лента.

 

Останалите нови попълнения са Зак Кършбаум, Цветослав Острев, Николай Грозев, Велислав Гълъбов, Симеон Илиев, Даниел Божилов и Николай Николов. Сред останалите от миналогодишния състав са Веселин Георгиев, Венелин Христов, Мартин Коцев, Цветомир Куртев и Кристиян Кръстев. На първото занимание на отбора днес не присъства единствено американецът.

 

Треньорът Дарин Великов разкри кога очаква центърът да се присъедини към тима и изказа удовлетворението си от направената селекция. „Зак имаше някакви проблеми с връзките и със самолетните билети, но до края на седмицата той ще бъде вече тук. Това, което казах на момчетата преди първото занимание е, че всички състезатели, които сме искали, са тук. Вярваме им и държим на тях. Трансферът, за който ви говорих преди 10-15 дни, бе този на Пламен Алексиев. Имахме много трудности, но в крайна сметка трансферът е факт. Безкрайно съм щастлив от неговото привличане. Много държах да бъде в отбора. Сега вече имаме завършен вид. Във всички линии имаме нови състезатели. Пламен ще бъде капитан на отбора. Това е мое решение, вече го обявих пред момчетата", заяви Великов.

 

Тимът ще изиграе първите си контролни срещи през септември. Преди първия официален мач на тима в първенството има идея официално да бъдат извадени от употреба фланелките с №5 и №8, съответно на Христо Борисов и Спас Натов. Това се прави в знак на признателност към двамата за сериозните постижения в състезателната им кариера за Черно море.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Пламен Алексиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи