От Левски не постъпиха коректно с трансфера на Кръстанов


От Левски не постъпиха коректно с трансфера на Кръстанов
13-08-2017 13:27 | BGbasket.com

Никога не сме давали разрешение за трансфер на нашия играч Кръстан Кръстанов в Левски - заяви за BGbasket.com председателят на УС на ЦСКА Роберт Гергов. – През последния месец и нещо заедно с Александър Чакмаков имахме многократни обаждания от Константин Папазов и във всичките тях му казахме, че не желаем да се разделяме с Кръстанов. В крайна сметка от медиите разбрахме, че баскетболистът ни вече е сигурно ново попълнение на Левски 2014“.

 

В договора на Кръстанов има клауза, според която при плащане на определена сума, играчът може да премине в друг клуб. Точно от това се е възползвал и Папазов.

 

Според Гергов случаят „Кръстанов“ е пълен аналог на случая „Неймар“ и ЦСКА не може да спре своя състезател, но винаги е вярвал, че в баскетбола ни трябва да има морал. „Изглежда обаче, че това е история у нас или поне за Папазов такъв не съществува. Самият Чакмаков неведнъж през годините му е помагал“, допълни Гергов.

 

ЦСКА привлякоха роденият през 1999 г. юношески национал преди три сезона от Хебър (Пазарджик), като платиха трансферна сума. За този период Кръстанов имаше няколко сериозни контузии, които попречиха на таланта да участва в по-голямата част от мачовете на „червените“ в първенствата. „Не става въпрос за пари. Ние искаме около Къци и останалите момчета, които през миналия сезон дебютираха в мъжката А група да изградим представителния отбор да върнем клуба там, където е мястото на марката ЦСКА“, каза още Гергов.

 

Ние сме ЦСКА и със или без Кръстанов ще имаме силен отбор. Не се оплакваме, но искахме да развием таланта му. Едно 18-годишно момче обаче лесно се манипулира и от това се възползват някои. Искрено му пожелаваме успех и дано получи нужното и обещавано игрово време, за да се реализира“, завърши Гергов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кръстан Кръстанов, ЦСКА, Левски 2014, Роберт Гергов, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи