Хасково 2012 иска оставката на общински съветник


Хасково 2012 иска оставката на общински съветник
(сн. lap.bg)
06-08-2017 21:35 | Мария Маринова

Ръководството на Хасково 2012 поиска оставката на общинския съветник от ГЕРБ в града Антон Иванов. Причината е, че по време на заседание на местния парламент в петък, той е сравнил клуба с пет тона нафта.

 

Хасково 2012 разпространи и специална декларация от името на изпълнителния директор Станислав Станков. Публикуваме я без редакторска намеса.

 

"Уважаеми г-н Антон Иванов,


в качеството си на изпълнителен директор на Баскетболен клуб "Хасково 2012", Ви призовавам да си подадете оставката като общински съветник към Общински съвет - Хасково. На последната Общинска сесия, Вие си позволихте на оприличите носителя на Купа България и държавен шампион с 5 тона нафта. Считам, че подобно поведение е крайно недопустимо, изхождайки от факта, че "Хасково 2012" е едно от най-достойните лица на град Хасково, с огромна фенска маса и безкрайна любов на гражданите, които косвено сложихте под същия знаменател. Имате право да не подпомогнете финансово отбора, към което нямаме никакви претенции, но е срамно да поставяте такива етикети.


Уважаеми г-н Иванов,
ние сме носител на Купа, която е Купа на България. Ние сме шампион на Република България. Двете най-високите точки на спорта в родината ни. Ако Вие поне веднъж бяхте присъствал на наш мач или успех, щяхте да изслушате химна на България с още 1500 верни привърженици, които изпълват зала "Дружба" до краен предел. И тогава нямаше да гледате на нас и на тези хора като на 5 тона нафта, а като на достойнство и вяра, изписани на герба на град Хасково."

 

BGbasket.com потърси за коментар ръководството на Хасково 2012. Спортният директор на тима Станислава Станкова определи сравнението като недопустимо и заяви, че шампионът на България заслужава уважение за постигнатото.

 

„Считаме, че след успехите, които постигнахме миналата година за града, проектът Хасково 2012 заслужава поне минимално уважение от съответната Община. Считаме за абсолютно недопустимо подобно изказване и сравнение - шампионът на България да се сравнява с пет тона нафта. Хасково 2012 винаги е следвал мотото на герба на града – „Достойнство и вяра“. Може би, ако господинът бе присъствал поне на една от нашите домакински срещи, да почувства атмосферата и емоцията на хората в града, нямаше да си позволи подобна некомпетентност.“, заяви Станкова пред BGbasket.com.

 

Най-вероятно обаче Антон Иванов няма да подаде оставка, въпреки исканията на клуба. „Наглостта му продължава. Ние сме длъжни да изразим нашето становище в името на всичките ни привърженици. Когато Хасково 2012 се сравнява с пет тона нафта, в това число влизат и нашите фенове, защото ние в града сме едно семейство и една общност.“, категорична бе Станкова.

 

Тя сподели, че за момента от клуба няма да предприемат други действия. „На този етап това, което трябва да направим, мисля, че го направихме – да изразим нашата позиция, да защитим проекта Хасково 2012. Следващи действия зависят от страничните обстоятелства.“, заяви спортният директор на Хасково 2012.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Хасково 2012
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи