Дарин Великов: Изпълнихме това, което имахме като визия


Дарин Великов: Изпълнихме това, което имахме като визия
(сн. BGbasket.com)
02-08-2017 14:59 | Иван Вълчанов

Днес на пресконференция на Черно море Тича във Варна старши-треньорът Дарин Великов обяви почти целия състав за новия сезон. „Моряците” очакват да подпишат с още един състезател, а ето какво каза старши-треньорът за селекцията:

 

„В края на първенството миналия сезон, въпреки доброто представяне, имахме проблеми по ред причини. Реално от миналата година в отбора са останали Веселин Георгиев, Кристиян Кръстев и Венелин Христов. Това наложи да направим доста по-дълга селекция. Беше ни много трудно, с тежки разговори и преговори. Нашата идея беше да имаме по-малко чужденци, което доведе до много разговори с български играчи. Това, което имаме като визия, го изпълнихме.” Състава вижте ТУК.

 

„Селекцията е направена върху идеята за по-различен профил на отбора. Ще играем по-бързо. Миналата година много ни куцаше играта в подкошието и се надявам тази да бъдем по-стабилни там. Работата, която ще свършим, трябва да доведе до търсената от нас промяна. Доволен съм, че успяхме да направим състав в рамката и границата, които ни зададе ръководството. Тази рамка е поносима за нашия клуб. Няма повече да обещаваме неща, които не можем да изпълним, да се наддаваме с други клубове и да се правим на много богати, а всъщност да не сме. За миналия сезон чувах само поздравления за начина, по който се работи в Черно море. Всичко беше изплатено точно, работеше се добре и това ни помогна в преговорите, защото беше ясно, че в Черно море не се правят обещания, които няма да се изпълнят.

 

Няма да бъде лесно в първенството. Ние сами си вдигнахме летвата, като завършихме четвърти миналия сезон. Няколко клуба правят много сериозни отбори с много сериозни бюджети.”

 

Веднага след края на миналия сезон ръководството на Черно море Тича е провело проверка с детектор на лъжата на играчите, които пожелаят, за евентуално участие в т.нар. „черно тото” с уредени мачове. Ето какво каза Великов по темата: „Истината е, че се явиха тези, които искаха. Няма да говоря с имена, защото все пак това са хора и момчета, на които им предстои да играят още. Не е редно да говоря какви са резултатите от полиграфа. Никой преди това не стигна до тази смелост да го направи, защото знаем, че ще си носим и негативите. Ние искахме да знаем за себе си дали има нещо такова в нашия отбор или не. Това, което ни интересуваше, го знаем и реакцията ни е такава, че повече няма да допуснем такова нещо в нашия отбор, ако изобщо нещо се е случило.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дарин Великов, Черно море Тича, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи