Крис Дийл: В България има деца с голям потенциал


Крис Дийл: В България има деца с голям потенциал
31-07-2017 21:35

Американецът Крис Дийл бе един от треньорите, които участваха в кампа за развитие на млади баскетболисти, който се проведе в Ботевград. Той сподели впечатленията си от заниманията и заяви, че в България има момчета и момичета с голям потенциал.

 

„Нивото им е добро. Научих, че Ботевград има богата баскетболна история. Тук просто има необходимата култура за развитието на играта. Като цяло тези деца представляват цяла България. И при момичетата, и при момчетата, има деца с голям потенциал.“, заяви Дийл пред Канал Ботевград.

 

Той бе впечатлен от условията за работа в Ботевград и от значението на баскетбола за местните жители. „Доволен съм от условията. Има прекрасни съоръжения на открито плюс хубавата зала. В продължение на една седмица, в която се провеждаше кампът, имахме достъп и до двете.“, заяви треньорът.

 

„Площта и броят на населението нямат значение, когато става дума за любов към тази игра. От хората, които се срещах в хотела и по време на храненето в ресторанта си личеше, че баскетболът е важна част за тях.“, добави той.

 

Крис Дийл отново ще бъде в Ботевград в края на август. Тогава ще се проведе нов камп, но този път с международно участие по програмата на ФИБА. „Това ще бъде камп само с момчета. От сегашния ще изберем до 30 млади българи. Останалите участници ще бъдат от още три държави – Румъния, Македония и Косово.“, сподели американецът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Крис Дийл, Ботевград
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи