Националите с втора поредна загуба в контролите


Националите с втора поредна загуба в контролите
22-07-2017 23:34

Българският национален отбор загуби като гост на Австрия в предпоследната си контрола от подготовката за предварителните квалификации за световно първенство. В Гюсинг националите ни отстъпиха с 84-91, а на моменти изоставаха с над 20 точки. Следващият контролен мач на нашите е домакински срещу Македония на 28-и юли (петък), а първият официален – на 2-ри август в Португалия.

 

21 точки за България отбеляза Станимир Маринов, Дий Бост добави 18, а Александър Янев и Александър Везенков се отбелязаха с по 14 и 13.

 

Центърът от НБА Якоб Пьолтъл се завърна в игра за австрийците за първи път от 2 години и домакините тотално доминираха под коша. Австрия изпълни и над два пъти повече наказателни удари, като вкара 14 точки повече от България от фаула.

 

Отборите бяха равностойни през първата четвърт, а след нея домакините имаха преднина при 16-14. В началото на втората те успяха да задържат водачеството и да поведат с пет в средата й, а точно преди почивката се откъснаха с 10 точки напред. След едно полувреме резултатът беше 48-36.

 

Двуцифрената разлика се запази след подновяването на играта, а след силна серия на Австрия стигна до цели 20 точки в средата на третия период. До края на десетката домакините запазиха комфортния си аванс и след нея водеха със 73-52. През последната четвърт България постепенно намали разликата до 15, а след това и под 10 точки. Съперникът обаче успя да запази преднина и да вземе победата.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРИЯТЕЛСКИТЕ СРЕЩИ НА БЪЛГАРИЯ

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ КОНТРОЛНАТА СРЕЩА АВСТРИЯ - БЪЛГАРИЯ

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Австрия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи