Любо Минчев: Всяка една контрола е полезна


Любо Минчев: Всяка една контрола е полезна
(сн. lap.bg)
21-07-2017 13:37

Селекционерът на мъжкия национален отбор Любомир Минчев смята, че всяка една контрола е полезна за подготовката на тима за предстоящите предварителни световни квалификации. Преди седмица националите записаха първа загуба в проверките срещу Македония, а днес заминаха за Австрия, където утре ще изиграят поредната си контрола. Ето какво още сподели Минчев на летище София:

 

„Всяка една контрола е полезна. Дали ще загубим или ще спечелим, всяка се анализира. Въпросът е, че срещу Македония направихме един доста слаб мач.

 

В първите контроли като стил играхме по този начин, който искам, за съжаление на мача в Македония беше точно обратното. Сега имахме цяла седмица възможност да се подготвим. Тя беше тежка за играчите и смятам, че такъв период беше полезен да се готвим и да тренираме повече.“

 

Минчев коментира и съперниците на България в квалификациите – Португалия и Беларус. „Гледал съм единия мач на Португалия с Румъния от турнир в Португалия и снощи гледах последната четвърт от Македония и Португалия. За Беларус все още нищо не съм гледал, защото те в момента са на турнир в Китай и там трудно нещо можем да видим. Имаме информация за техните контроли, как са и къде са, така че ще имаме достатъчно време да се подготвим за противниците ни.“

 

Наставникът сподели и впечатленията си от американеца Дий Бост, който за втора поредна година ще играе за представителния ни тим. Баскетболистът напусна за кратко лагера на националите, тъй като трябваше да се върне в родината си заради личен проблем. Минчев изрази опасения, че това може да се отрази на представянето му. „Бост веднъж дойде в България, тръгна да се аклиматизира, наложи се да се върне и после пак да дойде. Това ще му се отрази, но момчето тренира добре, надявам се колкото може да влезе във форма.“, заяви треньорът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи