Станислава Станкова: Не е сериозно състезателки да бъдат зрители


Станислава Станкова: Не е сериозно състезателки да бъдат зрители
19-07-2017 19:05 | Мария Маринова

Спортният директор на Хасково 2012 Станислава Станкова коментира отказа от участие на отбора в Източноевропейската женска баскетболна лига (EEWBL). Както вече стана ясно, шампионът на България няма да играе в турнира заради решението на федерацията да забрани чужденките във вътрешното първенство. Въпреки че клубовете, които участват в европейските турнири, имат право да картотекират чуждестранни състезателки за тях, Станкова е категорична, че това няма как да се случи.

 

„Не е професионално и сериозно да поставям в режим на зрители състезателки на Хасково 2012. Хасково 2012 е едно цяло, и ако играе в пет различни лиги, ще играе с един и същи ростер.“, заяви Станкова пред BGbasket.com.

 

В същото време Хасково 2012 излезе и с официална позиция по повод отказа от участие в турнира:

 

„Официално в сайта на EEWBL излезе информация, че шампионът на България няма да участва в лигата през този сезон, заради решението на федерацията да забранят чужденките. Ръководството на лигата остава с прекрасните си впечатления от работата на Хасково 2012 и бързия прогрес през годините, надявайки се пътищата и на двете страни отново да се съберат в бъдеще. Междувременно стана ясно, че спортният директор на клуба Станислава Станкова, бе поканена официално да присъства на файнъл фора през 2018.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Хасково 2012, Станислава Станкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи