Български съдия и комисар ще бъдат част от Евробаскет 2017


Български съдия и комисар ще бъдат част от Евробаскет 2017
(сн. lap.bg)
18-07-2017 19:09

Силно българско представителство ще има на финалите на Евробаскет 2017 през септември. България ще има един съдия и един комисар на първенството. Мартин Хорозов бе назначен като неутрален рефер, а Елеонора Рангелова – като един от тримата комисари за мачовете от 31 август до 17 септември във Финландия, Израел, Румъния и Турция.

 

По-рано това лято Венцислав Великов свири на Европейското първенство за жени, като му бе поверен и единият от полуфиналите на турнира в Прага.

 

За Мартин Хорозов това ще е най-големият форум засега като съдия. Тази година той свири четвъртфинал на Шампионската лига на ФИБА, а миналия сезон ръководи мачове от Финалната четворка на турнира за ФИБА Европа.

 

За Рангелова пък това е поредното признание. Миналата година тя бе комисар на мачовете от баскетболния турнир на Олимпийските игри в Рио. Тя бе комисар на финалите на две световни и две европейски първенства и две издания на финалите на Евролига - жени. До момента обаче не бе канена за официален представител на ФИБА на финалите на мъжко Европейско първенство.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мартин Хорозов, Елеонора Рангелова, Евробаскет 2017
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи