Иван Коцев: Трябва да се преборим със самите себе си


Иван Коцев: Трябва да се преборим със самите себе си
(Снимка: facebook.com/orlovetzsporthall)
17-07-2017 10:23 | BGbasket.com

Старши треньорът на националния отбор за кадети (16) Иван Коцев остана със смесени чувства след контролите на тима му в Габрово, по време на International Basketball Camp.


Кадетите записаха две хубави победи, но и необяснима и тежка загуба в последния си мач.

 

Сега отборът се стяга за гостуване в Македония - на 18 юли заминава за две контроли срещу домакините на 19 и 20-ти.

 

"Това бяха първите ни контроли и е нормално да не сме в най-доброто си състояние. Досега наблягахме повече на физическата подготовка и по-малко на тактиката. Не мога да не бъда доволен от първите два мача. Имаше доста хубави неща, но за съжаление има и доста слабости, върху които работим отдавна, но се повтарят," обясни Коцев за BGbasket.com.

 

"Що се отнася до последния мач, няма как да бъда доволен от поведението и отношението, което показахме. Предстоят ни сериозни разговори. Трябва да се преборим със самите себе си и нашия манталитет. Това е най-трудното, да успееш да подтиснеш егото си и да правиш нещо за другия, когато не ти върви играта," продължи наставникът.

 

"Ако искаме да вървим напред и да израстваме като отбор и играчи, ще трябва да се преборим с тези трудности. Когато побеждаваш и играта върви е лесно. Когато не вървят нещата, тогава е важно да се подкрепяме един друг," завърши Иван Коцев.

 

От първоначалната група отпаднаха три момчета - Николай Георгиев, Алекс Вретенарски и Радостин Димитров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи