От нищо - нещо: Как Павел Маринов разсърди македонците


От нищо - нещо: Как Павел Маринов разсърди македонците
Статията в македонския сайт
15-07-2017 16:03 | BGbasket.com

Няколкочасова суматоха настана в деня на контролата между представителните отбори на България и Македония в Скопие.

 

Причината - публикация на един от капитаните на нашия тим Павел Маринов в социалните мрежи.

 

По трасето към Македония, Павел пусна снимка заедно с няколко свои съотборници във Facebook, придружена с надписа - "на път към Югозападна България".

 

Пояснението към снимката обаче явно се стори неуместен на македонския сайт sportmedia.mk, който за броени часове забърка почти международен скандал. Без да се допита до Маринов или никой от двата лагера - български и македонски, авторката на материала обвини Павел в обида към държавата й. Тя призова към незабавна намеса на федерациите и дори постави под въпрос провеждането на приятелския мач довечера.

 

Бързата реакция на македонска и българска баскетболни федерации, както и обяснението на Павел Маринов веднага разрешиха несъществуващия по принцип проблем.

 

Елеонора Рангелова и Моника Гавриловска в разговор между директорите на двете федерации, и Маринов на сайта на БФ Баскетбол уточниха ситуацията без повече драматизиране.

 

BGbasket.com припомня, че баскетболните федерации на България и Македония се намират в повече от добри отношения, националните ни отбори във всички възрасти имат срещи помежду си често, а много македонски баскетболисти играят и работят с български паспорти в Европа. Перо Антич, Георги Чековски и още много от най-обичаните македонски баскетболисти са играли дълги години в България и подобен опит за изкуствен конфликт няма почва между двете страни.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи