Деси Ангелова за първенството без чужденки: Това е шанс за младите


Деси Ангелова за първенството без чужденки: Това е шанс за младите
(сн. БФБ)
15-07-2017 09:49 | basketball.bg

Едно от най-известните имена в българския женски баскетбол Десислава Ангелова дългоочакван дебют като треньор и в България, като селекционер на националния ни отбор за момичета до 16 години.

 

Подготовката за Европейско първенство, Дивизия В, в Скопие в края на август вече от седмица тече под нейно ръководство в Горна Малина.

 

Пред списание "За баскетбол" тя коментира един от най-наболелите въпроси от последните дни в България – решението на УС в женското първенство да не се допуска участието на чуждестранни състезателки.

 

„Много е сложно. Има много За и Против. Но времето ще покаже до колко това решение е правилно. Има обаче едно-две сигурни неща. Първо – това е шанс. Дано отборите, които до сега играха в А група, се съгласят да играят и този сезон. Това е шанс за тези момичета. Да ги оставим в баскетбола, да играят повече. Ясно е, че класата на първенството ще падне. Но българките ще могат да покажат, да се развиват. Трябва търпение. Само времето може да покаже до колко правилно е това решение“, коментира Ангелова.

 

Бившият гард на националния отбор сподели също, че смята попадането на тима ни в група с европейския шампион и олимпийски вицешампион Испания в квалификациите за Евробаскет за добро нещо. „Това е най-добрият вариант за отбор от урна 1. Трябва да сме реалисти. Не можем да победим нито един отбор от първа урна. За това е добре, че ще видим най-добрите."

 

"Според мен реална цел е да се борим да се качим в по-горна урна. Имаме шанс. Трябва да победим два пъти Холандия. Украйна е крив отбор, но една победа над тях не е невъзможна. Аз, разбира се, подкрепям отбора, Говорих със Стефан Михайлов, Марги (Папазова) ми е много близък човек, затова искам да побеждават. Надявам се и им го пожелавам“, каза още селекционерката на националния отбор за момичета до 16 години.

 

Още от Деси Ангелова можете да прочетете в следващия брой на списание „За Баскетбол“.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (кадетки 16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи