Три български отбора във ФИБА Къп


Три български отбора във ФИБА Къп
14-07-2017 13:07 | basketball.bg

Общо три български отбора ще участват в жребия за квалификациите на турнира ФИБА Къп през следващия сезон. Това са Берое, Рилски спортист и Балкан.

 

Балкан ще тръгне като непоставен в първия кръг на пресявките. Това може да го срещне още в тази фаза с другия български участник – Рилски спортист. Вицешампионът и носител на Купата на България Берое пък ще стартира участието си от втория предварителен кръг.

 

След отказа на турския Йесил Гиресун, 31 отбора са се регистрирали за участие в турнира. 22 тима ще се борят за 11 места в първата фаза на квалификациите. Към преминалите тази фаза ще се присъединят още 9 тима, и така ще се изиграят още 40 мача, от които ще се отсеят 10 участника в груповата фаза.

 

В първата урна за първи кръг на квалификациите заедно с Балкан са отборите на Сохуми (Грузия), Вурцбург (Германия), Солнок (Унгария), КР (Исландия), Бней Херзлиа (Израел), Невезис (Литва), Сибиу (Румъния), Парма (Русия), Борас Баскет (Швеция) и Бююкчекмедже (Турция). Поставени са Рилски спортист, Белфиус Мон Ено (Белгия), Пардубице (Чехия), Тарту (Естония), Егис Кьорменд (Унгария), Работнички (Македония), Остров (в който миналия сезон игра Христо Николов) (Полша), Орадя (Румъния), Истанбул Бююксехир (Турция), Трабзонспор (Турция), Днипро (Украйна).

 

Поставени във втори кръг са Берое, Спиру (Белгия), АЕК (Кипър),  Льо Портел (Франция), Жомбатели (Унгария), Порто (Португалия), Стяуа (Румъния), Сьодертале (Швеция), Химик (Украйна).

 

Десетте тима, преминали пресявките ще се съберат с 22 отбора, които не са успели да останат в Шампионската лига.

 

Квалификациите за първия кръг на ФИБА Къп са на 20 и 27 септември, а за втория - на 4 и 11 октомври.

 

Както е известно, в Шампионска лига единствен представител на България е първенецът в НБЛ Лукойл Академик. Шампионите ще започнат надпреварата от втори предварителен кръг, като чакат съперника си в двубоя Бенфика - Капфенбърг (Австрия). При успех - в последната фаза на пресявките ги чака Ювентус (Литва).

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Рилски спортист, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи