Берое Стара Загора привлече Карина Константинова


Берое Стара Загора привлече Карина Константинова
14-07-2017 11:19 | Мария Маринова

Берое Стара Загора се подсили с Карина Константинова. Договорът на националката е за 2+1 години. Новината съобщи за BGbasket.com президентът на Балкан Михаил Михайлов, където Карина игра до момента.

 

„Имаше оферта от тях преди известно време. Дискутирахме я и не бяхме доволни от нея. След това се получи втора, доста по-добра. Имахме заседание на Управителния съвет вчера и го решихме, а и изричното желание на Карина беше да премине в Стара Загора. Ние няма да развиваме професионален женски отбор, а нейните бъдещи планове са тя да се развива професионално като баскетболистка.“, заяви Михайлов.

 

Той сподели, че Карина Константинова не е единствената състезателка от Балкан, която може да премине в друг клуб. „Към още една наша състезателка има сериозен интерес от клубове – Преслава Колева. Ще видим и с нея как ще се развият нещата.“

 

Михаил Михайлов коментира и промените в женското първенство. Според него решението да няма чужденки е било наложително. „Смятам, че трябва да се преболедува това нещо. В противен случай ние женски баскетбол нямаше как да имаме. Два или три отбора не правят първенство. Поне това е моето мнение. Със сигурност чужденките имат своето място. Много съм мислил дали да ги има или не, но на този етап решението трябваше да бъде крайно. Екстремните обстоятелства изискват крайни решения. Смятам, че първенство с два отбора беше екстремно обстоятелство. Българските състезателки трябва да осъзнаят, че им се дава уникален шанс, който ако те сега не могат да използват, значи има нещо много сбъркано. Има потенциал в момичетата, просто сега трябва да им се подаде ръка и много да се работи с тях, а и те да покажат, че имат желание“, заяви той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Берое Стара Загора, Балкан (19), Михаил Михайлов, Карина Константинова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи