Хасково 2012 с позиция за промените в първенството


Хасково 2012 с позиция за промените в първенството
11-07-2017 11:36

Ръководството на Хасково 2012 излезе с официална позиция по повод промените в женското първенство у нас. Както вече е известно, вчера на заседание на Управителния съвет на БФБаскетбол бе решено в следващите три сезона в българското първенство да няма чужденки. От клуба коментираха и проблема с размера на съдийските такси.

 

Ето и цялата позиция на Хасково 2012:

 

"Ръководството на БК Хасково 2012 очаква промените в Наредбата за женското първенство да бъдат наложени наистина само в частта за чуждестранните баскетболистки.


Тази наша позиция е продиктувана от среща на клубовете от ДП-жени и А група, състояла се преди последното заседание на УС на БФБаскетбол. На нея повечето от клубовете, участвали в А група, изказаха категоричното си мнение, че съдийските такси на ниво ДП-жени за тях са непосилни, и пожелаха подпомагане от БФБаскетбол или тяхното намаляване.


Считаме, че ако форматът е ДП-жени, това е недопустимо, особено при все по-високото ниво на съдийство у нас. С професионалната работа на реферите, ние разчитаме те да подготвят българските баскетболистки, чието бъдеще е основен приоритет на БФБаскетбол с решението за чужденките, приложимо към европейските стандарти и градивното бъдеще на женския ни национален отбор."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Хасково 2012
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи