Революционно! Без чужденки в женското първенство


Революционно! Без чужденки в женското първенство
10-07-2017 18:59 | Мария Маринова

От новия сезон в женското първенство у нас няма да има чужденки. Това бе решено днес по време на заседание на Управителния съвет на БФБаскетбол. Промяната в наредбата ще важи за следващите три сезона, като тя бе приета със 7 гласа „за“ и 1 „против“.

 

Причината за революционното решение е, че това е желанието на повечето клубове от първа и втора дивизия, сподели пред BGbasket.com президентът на федерацията Георги Глушков.

 

„Имаме 13 заявки, като има само един отбор, който иска да играе с чужденки в България. На базата на желанието на отборите, взехме решението да има една група без чужденки. Отборите, които имат желание да играят с чужденки в европейски турнири, ще могат да ги картотекират. Това важи за следващите три години – първенствата 2017/18, 2018/19 и 2019/20.“, заяви Глушков.

 

Първоначално единствено Берое Стара Загора и Хасково 2012 искаха да се играе с чужденки, но след това Берое промени решението си.

 

От баскетболната федерация се надяват, че дори и класата на първенството да спадне, промяната ще се отрази добре на нивото на българските баскетболистки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи