Везенков ще трябва да избира между националния и Евролигата


Везенков ще трябва да избира между националния и Евролигата
(сн. euroleague.net)
07-07-2017 09:57

От ФИБА публикуваха становище, в което изказват разочарованието си от решението на Евролигата да не остави прозорци в редовния сезон за квалификационните турнири на националните отбори. От есента в сила влиза новата система за състезания на ФИБА, която предвижда квалификации по време на сезона.

 

По-рано от Евролигата обявиха, че „правилата не пречат на никого да играе за националния отбор”. Това на практика означава, че играчите ще трябва сами да избират дали да играят за клубния си отбор в Евролигата или за националния в квалификационните прозорци. От ФИБА заявиха, че това е ненужно напрежение и че играчите трябва да бъдат свободни да се представят на ниво както в клубните, така и в националните си отбори.

 

Това развитие на ситуацията засяга и Александър Везенков и България. Българинът ще играе в Евролигата със своя Барселона и както колегите си от други националности, ще бъде изправен пред сложна ситуация. Това може да бъде валидно и за Йордан Минчев, който миналата година игра в Евролигата с Фенербахче, преди да бъде преотстъпен на Вършац. Ако тази година той отново е в състава на турския отбор, също ще попадне в такава ситуация.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Барселона, Йордан Минчев, Фенербахче, Евролига, ФИБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи