Белгия с исторически бронз от Евробаскет


Белгия с исторически бронз от Евробаскет
(сн. FIBA.com)
25-06-2017 20:41

Белгия спечели първи медал в историята си от европейски финали. Тимът се окичи с бронзовите отличия на Евробаскет 2017 след победа над Гърция с 78-45. Двубоят се изигра в чешката столица Прага. Белгия контролираше мача от самото начало и не остави шансове на своя съперник. Независимо, че останаха на четвъртото място в крайното класиране, баскетболистките на Гърция също могат да са доволни от представянето си, тъй като за първи път достигат полуфинал в турнира.

 

Гърция започна по-добре мача и в началните минути имаше леко предимство. След това обаче Белгия отговори със серия от 8-0 и излезе напред в резултата. Тимът продължи да увеличава преднината си и след първата част тя беше 9 точки. Гърция се доближи само на 4, но на почивката белгийките водеха с двуцифрена преднина при 40-29.

 

Белгия напълно доминираше и след подновяването на играта, като през третата част позволи на съперника си да вкара едва 7 точки. Тимът започна решителния период със серия от 8-0 и до края на мача направи победата си още по-категорична.

 

Ким Месдах отново бе най-резултатна за Белгия, отбелязвайки 18 точки. Ема Месеман добави 15, а с 14 се отчете Ан Ваутерс.


За Гърция единствено Евантия Малци е с двуцифрен брой точки, като тя реализира 13.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕЛГИЯ - ГЪРЦИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи