Хасково 2012 ще играе в Европа през следващия сезон


Хасково 2012 ще играе в Европа през следващия сезон
23-06-2017 19:50 | Мария Маринова

България ще има още един участник в европейските клубни турнири при жените през следващия сезон. Шампионът на страната Хасково 2012 ще се състезава в Източноевропейската женска баскетболна лига (EEWBL). Спортният директор на тима Станислава Станкова сподели пред BGbasket.com защо от клуба са се спрели именно на този турнир.

 

„Станахме член на тази лига, което ни дава право да бъдем участници през следващия сезон – 2017/18. Ние държим, ако участваме в европейски турнир, да бъде на добро ниво и да можем да премерим сили с истинския европейски елит. Считам, че тази лига е точно такова място. Фактът, че там има имена като Динамо (Москва), говори сам по себе си за нивото на турнира.“, заяви Станкова.

 

Тя сподели, че усилията на клуба са били насочени именно към този турнир и не са обмисляни сериозно други варианти, като разкри и амбициите на тима в надпреварата. „Поглеждаме към този турнир като на едно ново предизвикателство с оглед на златния сезон, който изпратихме. Надяваме се традиционно отборът на Хасково да покаже добри баскетболни игри и естествено, да се заредим с нови емоции на друго ниво и в друга сфера. Имаме амбиции да надграждаме проекта Хасково 2012 и силно вярвам, че това ще се случи и през следващия сезон“, заяви спортният директор.

 

Все още не са ясни съперниците на отбора в турнира. Очаква се повече подробности около регламента да станат ясни в средата на месеца, когато има среща с представителите на всички клубове. „На 17 и 18 юли ще се проведе техническа среща в Рига. Любезните домакини са подготвили и състезание с яхти. На тази среща вече ще стане ясно как ще са групите и какъв ще е точният формат. Миналата година медалите се разпределиха във финална осмица, а през тази коментираме това да стане във финална четворка.“, завърши Станкова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Хасково 2012, Станислава Станкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи