Гърция разби Турция и се класира на полуфиналите


Гърция разби Турция и се класира на полуфиналите
(сн. FIBA.com)
22-06-2017 17:50

Гърция се класира за полуфиналите на Евробаскет за първи път в историята си. Тимът разби считания за един от фаворитите в турнира отбор на Турция с 84-55 в среща, изиграна в чешката столица Прага. С изключение на началните минути, Гърция напълно доминираше в мача и не даде шанс на своя съперник. В спор за място на финала тимът ще се изправи срещу победителя от двубоя Франция - Словакия.

 

Турция контролираше играта през първата част и благодарение на добрата защита, която показа, поведе с 15-10. Въпреки лошия старт обаче, Гърция постепенно намери своя ритъм и през втората четвърт стигна до пълен обрат, а на почивката се оттегли с преднина от 6 точки.

 

След подновяването на играта Гърция направи серия от 7-0 и поведе с двуцифрена разлика. Тимът продължи да увеличава аванса си и преди решителните десет минути вече водеше със 17 точки. През последния период Турция се срина съвсем и разликата в полза на съперника в един момент достигна 30 точки.

 

Евантия Малци бе над всички за Гърция със своите 25 точки и 10 борби. Артемис Спану добави 11 точки, а с 10 е Стиляни Калциду.

 

За Турция с дабъл-дабъл от 15 точки и 10 борби е Куанитра Холингсуърт. Олджай Чакър се отчете с 11, а Ъшъл Албен вкара 10.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУРЦИЯ - ГЪРЦИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи