Патрика се завръща в Черно море: Вярвам, че ще продължим да създаваме играчи


Патрика се завръща в Черно море: Вярвам, че ще продължим да създаваме играчи
(Снимка: Lap.bg)
21-06-2017 14:20 | BGbasket.com

Един от талантливите млади треньори на България Галин Стоянов-Патрика се завръща в Черно море. Той ще бъде помощник треньор на мъжкия отбор, където ще работи с Дарин Великов. През миналия сезон Патрика бе в щаба на Людмил Хаджисотиров-Удо в Рилски спортист.

 

"Това, което най-много повлия на решението ми да се върна, е развитието, което ми се предлага, бъдещето, което мога да имам. Според мен това е прекрасна опция за кариерата ми, а отделно винаги съм се радвал на създаването и налагането на млади момчета от школата," коментира за BGbasket.com Стоянов.

 

 

"Отделно, Дарин Великов е известен с това, че никога не се притеснява да разчита на млади състезатели. Неслучайно в състава на Черно Море, когато играха с Лукойл финал за Купата през 2006 година, имаше 7-8 момчета на по 20-21 години," припомни треньорът, който от своя страна е любимец на много от младите баскетболисти в страната.

 

"Засега и най-вероятно ще работя само с мъжете. Естествено ще помагам с каквото мога и в школата, все пак Варна винаги е била място, откъдето са излизали и са налагани местни момчета. Има доста интересни състезатели в подрастващи, на които също трябва да се търси място в следващите години," обясни за ролята си в Черно море Тича Галин Стоянов.

 

"В миналото това е било приоритет и независимо от това, че в България има този феномен на "младите" 25-годишни играчи, ние винаги сме залагали на доста по-млади да имат и водещи роли в отбора. Това, разбира се, е възможно, когато влизащите в мъжкия състав са били подготвени добре от техните треньори в подрастващите. Имаме добри треньори, работещи здраво, най-вече за създаването на играчи, не само на отбори като самоцел, така че твърдо вярвам, че ще продължим тази традиция. Естествено миксът между опит и младост е задължителен, за да има от кой да се краде занаятът. Понякога, разбира се между желанието за селекция и реалността има разминаване, но не всичко е в наш контрол, има и амбиции и/или финансови рамки, които са различни за отбор и за състезатели," завърши Патрика.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи