Атлетик София прави мъжки отбор за А група


Атлетик София прави мъжки отбор за А група
20-06-2017 12:09

Баскетболен клуб Атлетик София ще формира отбор за мъжката А група, съобщиха от ръководството за BGbasket.com.

 

Идеята на тима е да да бъдат привлечени трима-четирима по-опитни играчи, а останалата част от състава да бъде от състезатели, на възраст между 16 и 19 години (набор 98, 99, 00). Все още не е решено кой ще води новия отбор като старши треньор.

 

Целта е да се даде поле за изява и придобиване на опит на колкото се може повече млади и перспективни състезатели. Идеята и усилията на президента на клуба Константин Касъров и цялото ръководство са насочени към това мъжкият отбор да се развива и утвърди в А групата на българсия баскетбол, за да може след няколко години да изпълни целта си и за участие в най-високия ешелон НБЛ. Клубът, заедно с основните спонсори на сдружението фирмите „Хелга“ и „Ню Айдиъс Консулт“ търси още спонсорска подкрепа.

 

Атлетик София е създаден през 2007-година от Венцислав Йорданов като година по-късно към клуба се присъединява и сегашният старши треньор на кадетската и юношеската гарнитура и президент на сегашното дружество „Атлетик“ Константин Касъров.

 

До тази спортно-състезателна година Атлетик се състезава в държавните първенства за подрастващи с всички възрастови гарнитури в мъжкото направление под различни имена - НСА, Севън Сънс и основно Академик-МГУ.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Атлетик София
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи