Петко Маринов пред среща за бъдещето на Нефтохимик: Най-важно е да запазим отбора


Петко Маринов пред среща за бъдещето на Нефтохимик: Най-важно е да запазим отбора
14-06-2017 18:00 | BGbasket.com

Бъдещето на един от най-разпознаваемите женски отбори в страната през последните години - Нефтохимик 2010 - продължава да е под въпрос, като това ще се произнесе ръководството на ОСК Лукойл до края на настоящата седмица.

 

Това разкри за BGbasket.com една от основните фигури в Нефтохимик - Петко Маринов. Маринов присъства на срещата между женските клубове в Българи в сряда, а в следващите дни му предстои и решителна среща с директора на ОСК Лукойл Сашо Везенков.

 

"Нашето ръководство е на мнение, че трябва да има една група, без чужденки," заяви Маринов за формата на първенството, обсъждан на срещата с останалите отбори и броя чужденки. "Само ръководството обаче може да даде категорично мнение, не мога да кажа нищо повече преди да се видя с тях."

 

"Тепърва имам среща с нашето ръководство. Като цяло предпочитаме първенство само с млади момичета и без чужденки. Ние сме някъде между А-1 и А-2. Много искам да имаме отбор, искам и да съм оптимист, но всичко зависи от ръководството на Лукойл," коментира още Маринов.

 

"Считам, че има много предимства да налагаме млади състезателки, но от друга гледна точка тези отбори, които участват в европейските турнири, също защитават своите интереси," допълни той. "Срещата мина доста разнопосочно."

 

"Много е важно да запазим отбора в А група, надявам се да успеем, защото при нас работят много добри специалисти и имаме прогрес в школата," завърши Петко Маринов. Тази година Нефтохимик 2010 класира няколко отбора на финали за момичета, което не се бе случвало от доста време.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Нефтохимик 2010,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи