Академик Бултекс 99 се разделя с четирима чужденци


Академик Бултекс 99 се разделя с четирима чужденци
(сн. lap.bg)
06-06-2017 21:32

Четирима от чужденците в Академик Бултекс 99 няма да останат в отбора пред следващия сезон. Това са американците Оскар Белфийлд, Джордан Семпъл и Шахид Дейвис, както и черногорецът Милорад Шутулович, съобщава trafficnews.bg.

 

До момента е сигурно, че само Шакир Смит от чужденците ще продължи да носи екипа на Академик и догодина. Американецът се превърна в един от най-постоянните баскетболисти в ротацията на Асен Николов през този сезон. Той се е съгласил да остане в пловдивския тим, тъй като бил очарован от града, отношението на ръководството и феновете към него и обстановката в отбора.

 

От българите със сигурност остава Васил Михайлов. Продължават преговорите с някои от останалите играчи, както и търсенето на нови попълнения.

 

Отборът отново ще бъде воден от досегашния наставник Асен Николов. Под негово ръководство Академик игра много силно през редовния сезон, класирайки се на второто място. Тимът обаче не успя да затвърди доброто си представяне в плейофите и отпадна още на четвъртфиналите.

 

Подготовката за новия сезон ще започне на 25 август.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи