Петър Петров: Наградата за Най-етичен треньор има специално значение за мен


Петър Петров: Наградата за Най-етичен треньор има специално значение за мен
(сн. lap.bg)
25-05-2017 14:00 | Мария Маринова

Старши треньорът на Ямбол Петър Петров получи наградата за Най-етичен треньор за сезон 2016/2017. Това стана вчера преди началото на мача от финалния плейоф в НБЛ между Лукойл Академик и Берое. Пред BGbasket.com наставникът призна, че този приз има специално значение за него. Причината е, че наградата се връчва на името на покойния Румен Пейчев, който е бил треньор на Петров.

 

„Малко се изненадах, че спечелих наградата, но пък и беше приятно. Искам да благодаря на всички колеги, треньори и журналисти, че са гласували. Няма значение дали е за мен или за някой колега. За мен тази награда е и с по-особено значение. Първата ми шампионска титла и Купа на България бяха спечелени с ЦСКА с треньор Румен Пейчев. Затова наградата за мен е специална.“, заяви треньорът.

 

Петър Петров сподели и кой е най-яркият му спомен за големия баскетболист и треньор Румен Пейчев. „Спечелването на шампионската титла. Беше невероятно, купон и радост.“

 

Наставникът на Ямбол направи оценка и на изминалия сезон в НБЛ. „Интересно първенство беше. Имаше наистина доста изненади и непредвидими мачове, което е интересно за зрителите.“

 

Ямбол завърши на осмото място в редовния сезон, а на четвъртфиналите записа две загуби от шампиона Лукойл Академик. Петър Петров обаче се надява догодина неговият тим да е по-силен и конкурентноспособен на останалите отбори в първенството. „При нас са такива нещата, че се съобразяваме с възможностите, които имаме. Надявам се да сме по-боеспособни и да радваме повече хората в Ямбол.“, завърши наставникът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Петър Петров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи