Людмил Хаджисотиров: Предстои ни тежка битка


Людмил Хаджисотиров: Предстои ни тежка битка
22-05-2017 21:01

Рилски спортист победи със 102-82 Черно море Тича в първия мач от битката за бронзовите медали в НБЛ. Така баскетболистите от Самоков са само на победа от третото място този сезон. Ето какво сподели пред BGbasket.com след срещата треньорът на Рилецо Людмил Хаджисотиров – Удо:

 

“През второто полувреме успяхме да играем по-добре в защита. От там ни се отпуши и нападението, и бързата атака. Вкарахме лесни кошове. Започнахме мача много разконцентрирано. В нападение направихме 10 грешки. В защита допускахме много лесни кошове. Започнахме меко и смятам, че имаше повече изнервеност в състезателите, заради това, че на всяка цена трябва да спечелим първия мач, защото е важен. Радвам се, че през второто полувреме влязохме в по-добър ритъм. Всички момчета помогнаха за победата. Смятам, че заслужено успяхме да поведем в серията.

Преимуществото под коша беше много важно.

 

Сега трябва да се възстановим. Имаме един ден почивка, в който пътуваме до Варна и трябва да се концентираме за още една битка. Нямаме никакво основание да се отпускаме. Ние ще бъдем максимално мотивирани да спечелим втория мач и да затворим серията. Напрежение ще има и при тях, защото, ако загубят ще отпаднат. Естествено, те ще искат да играят максимално добре като домакини. Всички знаем, че във Варна се играе трудно. Предстои ни тежък мач. Ние имаме достатъчно големи очаквания към себе си като отбор, напрежението е част от целия процес и сме свикнали с него.”

 

Вторият мач между двата отбора е на 24 май (сряда) в зала „Христо Борисов” във Варна. Евентуален трети сблъсък ще се изиграе на 26 май (петък) отново в Самоков. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Людмил Хаджисотиров, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи