Пловдив има своя нов стрийтбол шампион


Пловдив има своя нов стрийтбол шампион
22-05-2017 19:51

Пловдив и баскетболната площадка на 3.6.9 баскет посрещнаха първата надпревара от тазгодишното 3х3 първенство на България. Под тепетата се събраха над 150 участници, които от 10 часа сутринта, чак до 20 привечер се впуснаха в люта битка за титлата Шампион на Пловдив.
В детските възрасти, при най-малките – момчета до 15 години, първенец стана отбора на Раковски, от едноименния град, които заслужено се пребориха с конкуренцията от тимове от Пловдив и Асеновград.
При батковците им в турнира до 18 години, заслужено златото отиде при местните момчета от „Махленски“, чиито умения обаче се оказаха далеч по-рафинирани от името им. Втори станаха 032, а с бронза се закичиха „Зумба“.
Бижуто на баскетболния турнир бе състезанието при девойки до 18 години, където момичетата от Пловдив и околността доказаха, че баскетболът е преди всичко красива игра. Златото отиде в Асеновград, при момичетата от „Асеновец“ в състав: Николета Даракчиева, Виктория Добрева, Надежда Петрова и Алекс Коморова.
След като публиката загря с турнирите при подрастващите, дойде време и за кулминацията – турнирът за мъже над 18 години, в който се включиха 14 отбора. Интересна подробност бе, че имаше гости дошли чак от Ниш и Пожаревац (на не повече от 50км от Белград), чието упорство и умения неслучайно им донесоха сребърните медали. Първи стана сборният отбор на 3х3 Team Sofia, съставен от познатите на феновете Боян Тенев, Милен Захариев, Филип Каменов и Иван Мирчев. Лидерът им – Боян, заслужено си тръгна и с чисто нови кецове K1X, след като по безапелационен начин се пребори с конкуренцията в турнира по забивки. Друг основен играч от същия тим – Милен Захариев, отмъкна приза за най-точен стрелец от тройката и ще може да тренира на воля с чисто нова топка Wilson 3x3.
Шампионите, освен страхотна купа и медали, завоюваха любовта на феновете и чисто нови телефони. Те са и първият тим, осигурил си място на финалния турнир по 3х3 баскетбол на България, който ще се проведе през юли и ще излъчи родния представител във FIBA 3x3 World Tour 2017.
Следващата спирка от 3х3 тура е в Ботевград на 27-ми май.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 3х3
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи