ЦСКА Москва с трети пореден комплект медали от Евролигата


ЦСКА Москва с трети пореден комплект медали от Евролигата
(сн. euroleague.net)
21-05-2017 20:04

ЦСКА Москва спечели мача за 3/4 място в Евролигата. Миналогодишният шампион се наложи над категорично над Реал Мадрид с 94-70 в зала „Синан Ердем Доум” в Истанбул. Московчани започнаха мача отлично и водиха през цялото време, за да спечелят комплект медали за трета поредна година след първото място миналата година и третото през 2015. До края на сезона в турнира остава само най-важният мач – финала между домакина на Файнъл 4 Фенербахче и Олимпиакос, който ще се играе от 21:00 часа.

 

Руският тим започна силно със серия от 5-0 и води през цялата първа част, като в края й направи серия от 14-3 и се откъсна с цели 13 точки напред. Две минути преди почивката разликата беше 20 точки при 40-20, но в следващите две минути Реал се приближи на 13. ЦСКА запази стабилна преднина през цялата трета четвърт и след нея отново беше с 13 напред. Тимът запази този аванс до средата на последната десетка, а в края игра стабилно и изведе мача до победа.

 

Всички баскетболисти на победителите се разписаха в мача, а шестима от тях завършиха с двуцифрен актив. Най-резултатен с 14 точки беше Кайл Хайнс, който хвана и 7 борби, а по 13 вкараха Нандо дьо Коло и Арън Джаксън.

 

За Реал най-резултатни с по 11 точки бяха Йонас Мачулис и Густаво Айон (6 борби).

 

Стефан Михайлов, пратеник на BGbasket.com в Истанбул, Турция


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РЕАЛ МАДРИД - ЦСКА МОСКВА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид, ЦСКА Москва, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи