Славия е първият финалист за Купата на БФБ при девойките


Славия е първият финалист за Купата на БФБ при девойките
16-05-2017 17:36

Славия се класира за финала в турнира за Купата на БФБ при девойките до 19 години. Столичният тим победи Балкан с 60-53 в първия полуфинал в състезанието, което се провежда във Варна. В спор за трофея „белите“ ще се изправят срещу победителя от другия полуфинал между Черно море Одесос и Рилски спортист, които също играят днес.

 

Славия започна по-добре мача и поведе с 8 точки само след пет минути игра. Балкан обаче успя да намали пасива си и в края на частта резултатът бе 12-9 в полза на столичния тим. „Белите“ вкараха шест безответни точки в началото на втория период, но отговорът на съперника им не закъсня. Балкан направи серия от 12-0 и поведе за първи път в мача. Следващите минути бяха равностойни, а на почивката Славия имаше минимален аванс от 1 точка.

 

Шампионките в редовния сезон отново натрупаха разлика след почивката, но „зелените“ бързо я намалиха, като преди решителните десет минути Балкан водеше с 3 точки. Последната част започна равностойно, но в края Славия натрупа комфортна преднина. Тимът от Ботевград опита да се върне в мача, но „белите“ не позволиха нов обрат.

 

Над всички за Славия бе Гергана Иванова, която се отчете с 24 точки и 14 борби. Стефани Пендова добави 11 точки за успеха.

 

За Балкан най-резултатна бе Клаудия Пенкова с 18 точки, като тя направи и 8 асистенции. 12 точки вкара Радина Живачка.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ - ЖЕНИ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Славия (19), Балкан (19), Купа БФБ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи