Съдийството в мач №5 е най-важното нещо


Съдийството в мач №5 е най-важното нещо
16-05-2017 19:01

Преди мач №5 от полуфиналната серия между Лукойл Академик и Рилски спортист, отново потърсихме компетентното мнение на бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своята прогноза за предстоящия сблъсък в Правец. Срещата е утре от 18.00 часа. До тук двата отбора си размениха по две победи, а победителят от полуфиналния плейоф ще се бори за титлата в НБЛ с Берое.

 

Лукойл Академик – Рилски спортист

 

Видя се, че опрени до стената, играчите на Лукойл Академик демонстрират горе-долу добър баскетбол. Напънаха се и играха добре. Баскетболистите на Рилски спортист бяха уморени в мач №4. Това беше причината за загубата, както и някои странични фактори, без които можеше да мине и мачът да протече по друг начин.

 

Минало свършено, сега вече момчетата от Самоков трябва да мислят за предстоящия мач. Удо и Патрика знаят как да побеждават Лукойл в Правец и ще се опитат да го направят пак. Много е възможно да видим завързан мач. Съдийството в този двубой е много важно. Съдиите трябва да са коректни, а не да се компенсира. За съжаление се правят тези неща и мачовете тотално се объркват. Те трябва да внимават  и да не грешат толкова често. Този мач трябва да бъде свирен от най-добрите в тази професия в България. Разбрах вече кои ще бъдат съдиите в този мач. Страшен жребий! Не им е вързало на Рилски (смее се).

Лукойл Академик има много по-дълга пейка и играчите определено са по-свежи. Има кой да влезе да извърши определена тактическа инструкция. Това е най-голямото им предимство.

 

Предимството на Рилски е, че този отбор спечели достатъчно. Играчите от Самоков са опрени до стената в момента. За тях това е мачът им на годината. Ако се класират на финал, той ще им бъде много по-лесен. Този двубой, за тях е всичко в момента през този сезон. Те трябва да бъдат много мотивирани. Не трябва да се притесняват, не трябва да мислят за съдиите и за публиката. Да не се оплакват на съдиите, а просто да излязат и да си свършат работата. Лукойл Академик не е толкова страшен отбор този сезон. Рилски спортист може да ги победи без никакъв проблем. Направи го преди една седмица, защо не и сега. 

 

Фаворит: Лукойл Академик  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи