Национали се включват в Деня на предизвикателството


Национали се включват в Деня на предизвикателството
12-05-2017 12:59 | basketball.bg

Двама баскетболни национали ще се включат в Световния ден на предизвикателството 2017. Евгени Хаджирусев и Иван Лилов ще се срещнат с тепърва прохождащи баскетболисти и фенове и ще покажат основни умения с оранжевата топка на 13 май в София. Инициативата ще се проведе пред паметника на Съветската армия и срещу сградата на Министерството на младежта и спорта. Началният час е 10:30.

Специален подвижен кош, осигурен от БФБаскетбол, ще се превърне в място, на което двамата национали ще отговорят на въпроси и ще покажат основни постановки на играта.

Иван Лилов показа класа в последния сезон и бе сред най-резултатните и полезни играчи в унгарското първенство. Неговият Сегед не успя да се класира за финалите на шампионата, но Лилов изигра един от най-добрите сезони в кариерата си. Хаджирусев пък е неизменният лидер на столичния Левски в българското първенство. Двамата са майстори на дрибъла, паса и стрелбата от разстояние, на което ще разчита и националният селекционер Любомир Минчев през лятото. Представителният ни тим ще играе в първата фаза на квалификациите за Световното първенство в Китай през 2019 г. Нашите са в група с Беларус и Португалия, като домакинствата им са съответно на 5 и 12 август в Арена Ботевград.

Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички (ТАФИСА) и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР“ на Българска асоциация спорт за всички. Спортната проява е посветена на Деня на българския спорт и е към инициативата на Столична община Европейска столица на спорта 2018. В инициативата участват различни спортове, а за участниците са осигурени подаръци и награди.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евгени Хаджирусев, Иван Лилов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи