Стефан Михайлов: Всички повикани за националния потвърдиха участие


Стефан Михайлов: Всички повикани за националния потвърдиха участие
11-05-2017 18:08 | basketball.bg

Новият селекционер на женския национален отбор по баскетбол Стефан Михайлов даде интервю за официалния сайт на БФБ, в което сподели детайли около повиканите състезателки и приятелските срещи, които им предстоят.

 

BGbasket.com вече публикува програмата на турнира в Скопие, където България ще мери сили с Македония, Япония и Босна и Херцеговина.

 

Всички състезателки, които повикахте, ли се отзоваха на поканата?

 

Получих категоричен положителен отговор от тези момичета, които съм повикал. Някои имаха други планове и ангажименти, но отмениха всичко и потвърдиха участие.

 

Опитах да повикам Борислава Христова, но тя е била 55 дни в гипсов ботуш. Отговори на поканата ми, че е готова да дойде и ако може да помогне, но решихме, че не е в състояние да играе баскетбол и е излишно да я мъчим.

 

Ненужно е да се рискува състоянието на Радостина Димитрова, която получи контузия във финалния плейоф на Държавното първенство. Жаклин Златанова ще бъде готова за квалификациите през ноември.

 

Има някои момичета, които имат обективни лични причини. Получих само един или два отказа, но няма смисъл да им се молим. Имаме и малък резерв – млади момичета на по 18-20 години, за които не би бил проблем да приемат покана от националния отбор.

 

Състава на националния отбор можете да видите ТУК!

 

Какво очаквате от турнира в Македония?

Хубаво е, че в Скопие ще срещнем отбори, изповядващи различни стилове. Япония играе агресивно, с пресираща защита. Македония възстановява женския си национален отбор след три години пауза, разчита на млади момичета плюс две много силни американки, които са от европейска класа.

 

Босна и Херцеговина не успя да се класира на европейско първенство, но показва много добро представяне в последните няколко континентални шампионата за подрастващи (до 18 и 20 г.)  с много добри мачове в последната квалификация и с амбиции в новия цикъл да се класира за финалите на Евробаскет.

 

Ще имаме възможност да се съберем един път повече от останалите. Ще имаме възможност да уточним някои неща. Впечатленията ми са, че в Европа се играе много агресивен, бърз и твърд баскетбол. Така че трябва да се опитаме да играем подобен баскетбол, или поне да се доближим до този баскетбол.

 

ПЪЛНА ПРОГРАМА НА ТУРНИРА В СКОПИЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи