Берое не даде шанс на Черно море и се прицели към трето злато


Берое не даде шанс на Черно море и се прицели към трето злато
(сн. lap.bg)
10-05-2017 19:48

Берое се класира за трети пореден финал през този сезон. След като спечелиха трофея в Балканската лига и Купата на България, баскетболистите на Любомир Минчев ще спорят и за златните отличия в Националната баскетболна лига. Те победиха като гост Черно море Тича с 94-68 и затвориха полуфиналната серия с 3-0 успеха. Берое контролираше мача във Варна от самото начало и не даде шанс на своя съперник. Тимът имаше предимство в повечето показатели, като най-сериозно бе в борбата под коша: 52-25. Съперник на Берое на финала ще бъде победителят от серията между Лукойл Академик и Рилски спортист, докато загубилият ще играе с „моряците“ за бронзовите медали.

 

Гостите започнаха мача с шест безответни точки. Черно море Тича обаче бързо отвърна на предизвикателството и след серия от 8-1 излезе напред в резултата. Играта продължи по-равностойно, но след това Берое отново започна да трупа разлика, която след първата четвърт бе 8 точки. В началото на втората част преднината на гостите стана двуцифрена. Те напълно контролираха събитията на терена и продължиха да увеличават аванса си. В един момент разликата в тяхна полза достигна цели 20 точки, като близо три минути „моряците“ бяха без отбелязан кош. В края на полувремето Черно море Тича все пак успя да намали малко изоставането си и на почивката резултатът бе 32-46.

 

След паузата Берое направи серия от 7-0 и отново вдигна разликата на над 20 точки. Гостите поддържаха комфортния си аванс през цялата трета четвърт. Преди решителните десет минути тя достигна 24 и на практика изходът на мача вече беше предрешен. В последната част наставникът на Черно море Тича Дарин Великов даде шанс за изява на повече от своите баскетболисти, като сред тях бе и 16-годишният Михаил Молдов.

 

Брандис Рейли-Рос и Шейн Гибсън бяха най-резултатни за Берое с по 16 точки. Арън Джоунс е с дабъл-дабъл от 13 точки и 14 борби. По 10 точки имат Пламен Алексиев, Тихомир Желев и Степан Тешия (10 борби).

 

Силен мач за домакините изигра Веселин Георгиев, който отбеляза 18 точки. Капитанът Станислав Цонков се отчете с 12.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи