Мощен Берое отказа Спартак Плевен от полуфинал


Мощен Берое отказа Спартак Плевен от полуфинал
02-05-2017 20:25

Берое си осигури място на полуфинал в НБЛ, след като в решителен трети мач победи без колебания Спартак Плевен със 103-79.

 

Това бе четвърти мач през сезона, в който старозагорци реализират повече от 100 точки, и го направиха в ключов момент, за да продължат в Топ 4.

 

На полуфинал Берое ще се изправи срещу тима на Черно море Тича.

 

Берое изигра страхотни първа и трета четвърт, а атакуващата сила на домакините се оказа непосилна този път за Спартак. Плевенчани се бориха до последно, но шансовете срещу това нападение просто се изплъзваха на момчетата на Александър Дяковски.

 

Омари Гудул вкара първите шест точки за Берое и продължи да мачка съперника през първата част, в която отбеляза всичките си опити за 14 от общо 23 точки на старозагорци в началните 10 минути.

 

За сравнение, Спартак имаше общо 12 през стартовия период. Въпреки че имаха доста атаки към коша, плевенчани не намираха начин да пратят топката вътре.

 

Във втората част се изяви Тихомир Желев, който само за четири минути отбеляза 8 точки, а преднината на Берое стана много сериозна, след като тимът на Любомир Минчев вкара 34 точки само за 14 минути игра.

 

Желев продължи да играе отлично в следващите минути и разликата стигна почти 20 точки, но в този момент най-после Спартак реагира. След шест поредни точки на Мартин Маринов, разликата падна до 12. Последваха още добри моменти за Спартак и минута преди края с тройка на Милован Савич се стигна до 11 точки пасив за гостите.

 

И двата тима направиха грешки и пропуски до почивката, и резултатът се запази 47-36.

 

Александър Груев вкара изключителна тройка за начало на второто полувреме, с което за първи път след осмата минута свали под 10 изоставането на своите. След това двата състава разменяха кошове, за да се върти разликата около десетина точки.

 

Берое избухна в заключителните три минути от частта, със серия от 12-0, и изведнъж от 10, разликата скочи до 22 точки.

 

Последната четвърт стартира с кош и фаул на Степан Тешия, а нещата започнаха да изглеждат разгромни за Спартак. Гостите продължаваха да търсят начини да стопят пасива си, но не се виждаше начин да се спре мощната атака на Берое.

 

Финалните минути се доиграваха, колкото и на Спартак да се искаше да продължи да се бори, на плевенчани не им достигна доста, за да направят завързан мач срещу носителя на Купата на България.

 

Тихомир Желев и Брандис Райли-Рос вкараха по 20 точки за победата, Гудул добави 18, а Пламен Алексиев и Арън Джоунс съответно по 12 и 11.

 

Мартин Маринов реализира 19 за Спартак, Милован Савич се отчете с 15 точки и 10 борби, а Александър Груев вкара 10.


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи