Стефан Михайлов: Бяхме на върха, задачата ни е да се върнем отново там


Стефан Михайлов: Бяхме на върха, задачата ни е да се върнем отново там
01-05-2017 17:59 | Мария Маринова

Старши треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов определи изминалия сезон като положителен за неговия отбор, въпреки че баскетболистките му не успяха да защитят шампионската си титла и да спечелят Купата на България. Според него, те са натрупали много важен опит и не бива да се правят трагедии от загубите. Михайлов си постави за цел през следващата година монтанки да се върнат отново на върха. Ето каква равносметка направи той за целия сезон пред BGbasket.com:

 

„Изиграхме много мачове, участвахме в три турнира. Не успяхме на нито един от тях да станем първи, но като цяло оценката ми е положителна. Смятам, че момичетата, които бяха в отбора, изиграха доста мачове, натрупаха голям опит. Видяха доста нови неща, особено от участието в Адриатическата лига, и коренно противоположни и доста странни неща от участието в първенството в България. Имам предвид финалната фаза. Лично като за тях и като опит, смятам, че направиха една крачка напред тази година.

 

Отборите на финала бяха доста изравнени. Ние имахме шанс, след като спечелихме първия мач в Хасково, след това да победим два пъти в Монтана. Не успяхме в четвъртия мач, пропуснахме отворени стрелби, те пък успяха да ни накажат с много важна стрелба, която като че ли пречупи нашия отбор… Доста изравнена серия, доста добра и качествена като ниво на баскетбол. Не виждам какво не ни е достигнало, просто Хасково изигра по-добре важните ситуации в мачовете. С това успяха да ни надиграят.

 

В този отбор настроението винаги е било добро и позитивно, а не пораженческо. На нас ни е ясно, че ние сме събрани тук, за да играем баскетбол. Развиваме спортна дейност, от нито една загуба не се правят някакви трагедии. Както можем да победим всички, така можем и да паднем от всички, така че настроението си е съвсем нормално. С изключение на една тежка контузия, всички сме живи и здрави. Всичко е нормално, гледаме си следващите задачи, които предстоят.

 

Нашите цели са много по-лесни за другата година. Много по-трудно е да си на върха, откъдето всеки иска да те махне, да те бутне оттам, отколкото да си под върха и да спечелиш първото място, било то в първенството или Адриатическата лига. До вчера бяхме на върха, сега ни предстои по-лесната задача – отново да се върнем на него.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Стефан Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи