Балкан разгроми Рилски спортист с 25 точки и изравни серията


Балкан разгроми Рилски спортист с 25 точки и изравни серията
(сн. lap.bg)
29-04-2017 21:07 | Мария Маринова

Трети мач ще реши победителя от четвъртфинала между Балкан и Рилски спортист. Подкрепяни от вярната си публика в „Арена Ботевград“, „зелените“ спечелиха по категоричен начин втория двубой от серията със 100-75 и изравниха общия резултат на 1-1 победи. Следващият мач е във вторник в Самоков. Балканци водеха през повечето време, а в края на мача натрупаха и голямата разлика в своя полза. За домакините в игра се завърна Станимир Маринов, който пропусна предния двубой, тъй като беше наказан.

 

Рилски спортист поведе със 7 точки в началото на срещата, но след серия от 10-2 Балкан излезе напред в резултата. Следващите минути бяха равностойни, а след първата четвърт домакините имаха аванс от 3 точки.  Силната игра на „зелените“ продължи и през втория период, като малко повече от 2 минути преди почивката разликата в тяхна полза стана двуцифрена. Въпреки опитите на Рилски спортист да стопи пасива си, на полувремето Балкан се оттегли с 11 точки преднина.

 

След паузата мачът не започна никак добре за домакините. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров вкараха 7 безответни точки и скъсиха дистанцията до своя съперник. Проблемите за Небойша Видич не свършиха тук, тъй като Амин Хот и Душан Цветкович натрупаха по 4 лични нарушения. Въпреки спадът в играта, балканци се съвзеха. Окуражавани от своята публика те заиграха по-добре и отново започнаха да трупат разлика, която преди последната четвърт бе 16 точки. Доминацията на Балкан бе пълна през решителната част, като разликата в тяхна полза стана внушителните 30 точки, а до края срещата се доиграваше.

 

Много силен мач направи Станимир Маринов, който е с дабъл-дабъл от 23 точки и 10 асистенции. Травис Даниълс отбеляза 21 точки. С 15 е Михайло Секулович, а Амин Хот и Николай Маринов добавиха по 13.

 

Най-резултатен за Рилски спортист бе Еван Бруинсма, който отбеляза 19 точки и 8 борби. Ди Джей Шелтън добави 16 точки, а с 11 е Йордан Бозов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи