Балкан ще излъже Рилецо на старта на плейофите


Балкан ще излъже Рилецо на старта на плейофите
26-04-2017 20:50

Преди старта на плейофите в НБЛ отново се доверихме на бившия баскетболист Симеон Найденов, който направи своите експертни прогнози специално за BGbasket.com

 

Лукойл Академик – Ямбол

Играчите на Ямбол вече мислят за плажовете и за лятната почивка. Това, разбира се, в кръга на шегата. Не умаловажавам техния труд, но нямат сили да се противопоставят на шампионите. Въпреки, че успяха да ги победят веднъж като домакини, смятам, че серията ще приключи в два мача. Баскетболистите на Тони Дечев са по-качествени. Нямам информация какво се случва със здравословното състояние на Павлин Иванов, защото две седмици не са играли официален мач, но смятам, че това време е помогнало да се подготвят и настроят за плейофите по най-добрия начин. Не очаквам някакви изненади в тази серия. Категорична домкаинска победа за Лукойл Академик и то с голяма разлика.

Фаворит: Лукойл Академик

 

Академик Бултекс 99 – Черно море Тича

 

След двете поредни домакински загуби в края на редовния сезон за тима на Асен Николов, изведнъж тази плейофна серия с Черно море стана много интересна. Ако не се бяха случили тези сътресения в тима на Асен Николов в края на сезона бих дал предимство за неговия тим. Сега обаче със сигурност ще се стигне до трети мач при тази четвъртфинална двойка. Още в домакинския си мач в четвъртък играчите на Академик Бултекс ще бъдат доста затруднени. Дарин Великов успя да внесе заряд в състава на Черно море. Винаги, когато нов треньор поема кормилото на даден състав, има пъроначален тласък към нещо по-добро. Те го показват с двете победи, които записаха, въпреки, че загубиха последния мач от редовния сезон срещу Спартак Плевен. Това не е показал за тяхната форма. В Академик Бултекс пък има някакви вътрешни търкания, самият колектив не е на нивото, на което беше през сезона и това ще повлияе на плейофната серия. Въпреки всичко, много трудно Академик ще успее да спечели първия мач срещу Черно море с минимална разлика, но това изобщо не означава, че тимът от Пловдив ще отстрани варненци.

Фаворит: Академик Бултекс 99

 

Берое – Спартак Плевен

 

Очертава се много интересна четвърфинална двойка. Смятам, че Берое, в частност Любо Минчев, има да си връща на Спартак Плевен за миналогодишното отпадане от състава на Александър Дяковски. След загубата от Балкан в последния кръг на редовния сезон, играчите от Стара Загора ще бъдат крайно мобилизирани. Любо Минчев много майсторски прие цялата случка със загубата и като един вече изпечен психолог знае как да вдигне своите момчета за плейофите. Не еднократно през сезона се случваше така, след големи успехи в Балканската лига, да загубят мач в българското първенство и вече си е научил урока, че след всеки спад следва възход. Без да споменавам името на човек, който е близък до Берое, ми сподели, че присъствието на Алексаднър Груев се приема като положителна новина. Смятат, че завръщането му на игрището им дава повече предимства. Относно отсъствието на Арън Джоунс, смятам, че има достатъчно играчи, които играят на неговата позиция и ще може да бъде заместерн достойно. И Степан Тешия и Тодор Тодоров има какво да дадат в колективен план.

Фаворит: Берое

 

Рилски спортист – Балкан

 

Най-интересната и оспорвана серия на хартия, но смятам, че играчите на Балкан, под ръководството на Небойша Видич навлязоха в страхотна форма точно в правилния момент. Записаха много стойностна победа над Берое в последния кръг и ще пренесат това самочувствие и увереност в играта си в плейофите. Въпреки, че Станимир Маринов ще отсъства, давам предимство на Балкан в този двубой. Тази победа като гост ще им отвори пътя към класиране в следващия етап. Домакините от Самоков имат много проблеми на позиция 1 и смятам, че това ще се отрази. Играчите на Балкан са подготвени много добре тактически. Треньорът Небойша Видич постоянно вади скрити козове и прави изненади на своите съперници. Убеден съм, че той ще бъде подготвен прекрасно за тази плейофна серия и ще успее да надделее над по-неопитния си колега Людмил Хаджисотиров.

Фаровит: Балкан

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Рилски спортист, Спартак Плевен, Ямбол, Лукойл Академик, Черно море Тича, Берое, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи