Балкан отказа Спартак след ударно второ полувреме


Балкан отказа Спартак след ударно второ полувреме
(сн. lap.bg)
14-04-2017 19:36 | Мария Маринова

Балкан записа четвърта поредна домакинска победа. Момчетата на Небойша Видич се наложиха над Спартак Плевен с 95-71. Това бе първа победа за „зелените“ в трите мача между двата тима от началото на сезона. Първото полувреме бе равностойно, но през второто тимът от Ботевград напълно доминираше и отказа своя съперник. С успеха Балкан си гарантира минимум петото място преди плейофите с баланс 13-10, като все още има шансове и за четвъртата позиция. Спартак остава твърдо шести с 10-13.

 

Плевен бе без Милован Савич в този мач, докато за Балкан не игра капитанът Радослав Кочев. Той има проблем с адукторите и се очаква да бъде извън игра около десет дни. "Зелените" се надяват той да вземе участие в последния мач от редовния сезон следващата седмица, когато Балкан гостува на Берое. Спартак пък посреща Черно море Тича.

 

Двубоят започна динамично, като играта вървеше кош за кош до средата на първата част. Спартак обаче се възползва от някои пропуски на домакините и поведе с 6 точки. Балкан бързо отвърна и след серия от 8-1 вече водеше в резултата с 18-17. Гостите все пак върнаха един кош и след първите десет минути имаха преднина от 1 точка.

 

В началото на втората част имаше честа смяна на водачеството, но никой от отборите не успя да се откъсне напред в резултата с по-сериозен аванс. Най-голямата разлика в полза и на двата тима бе 4 точки, а на полувремето резултатът на таблото закономерно бе 39-39. Балкан можеше и да води на почивката, но не успя да вкара нито един от 11-те си опита от тройката.

 

Спартак тръгна уверено след почивката и за кратко време поведе с 8 точки, което бе и най-голямата разлика до момента в мача. Балкан обаче започна да намира своя ритъм и след серия от 22-5 вече водеше с 11 точки преди последната част. Стрелбата от тройката на домакините започна да влиза и това оказа влияние. В края на третата четвърт гостите останаха и без един от основните си реализатори – Димитър Маринчешки, който напусна за пет фаула.

 

Подемът в играта на домакините продължи и през последните десет минути. Николай Маринов вдигна на крака публиката в Ботевград след 4 тройки в началото на частта, а преднината на Балкан надхвърли 20 точки.  Това сложи край на интригата и до края мачът се доиграваше

 

Двама играчи на Балкан завършиха с дабъл-дабъл. Михайло Секулович е с 21 точки и 12 борби, а Травис Даниълс се отчете с 18 точки и 18 борби. Станимир Маринов добави 19 за успеха. С по 12 са Амин Хот и Николай Маринов.

 

За Спартак 20 точки има Константин Коев. С по 13 са Димитър Маринчешки и Велислав Гълъбов. Мартин Маринов добави 12.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи