Монтана погледна уверено към финала


Монтана погледна уверено към финала
13-04-2017 19:44

Монтана 2003 постигна лесен успех за първи път в полуфиналната серия между двата отбора. В третия мач от серията тимът на Стефан Михайлов надигра като гост Берое Стара Загора със 72-63 след като водеше през целия мач и поведе с 2-1 в серията. Така шампионките са само на победа от класиране на втори пореден финал. Следващата среща от серията е утре в 18:00 часа отново в Стара Загора и ще бъде предавана на живо в sportmedia.tv и BGbasket.com.

  

Mачът започна много оспорвано, но Монтана подържаше лека преднина от 1, 2 точки в първия период. За първи път гостите поведоха с 9 в средата на втората след серия 11-2, а след това вдигнаха и до 12, след като Берое се пропука в защитата. Домакините се върнаха отново като свалиха на 5 пасив след тройка на Зори Костова и фаул, но Радостина Димитрова и Христина Иванова върнаха двуцифрения аванс на монтанки на почивката.

 

 Монтана задържа Берое без кош в първите три минути на второто полувреме, а Джазмин Пъркинс отпуши коша с тройка. Домакините обаче продължиха  да изпускат доста стрелби в третата и това позволи на Монтана да покачи аванс за първи път на 13 при 51-38. 38 секунди преди края на третата гардът на домакините Зорница Костова направи 4 фаула и бе сменена, но за кратко Берое свали на 8 след добро включване на Гергана Иванова. В последната част Монтана дръпна с 16 точки, а Берое нямаше отговор и отбеляза един кош за пет минути игра. До края на срещата Монтана продължи да контролира дълго играта, а тимът на Гатева подобри нападението си едва в последните минути, което обаче не бе достатъчно да стигне до нещо повече.

 

Радостина Димитрова бе най-резултатна за успеха на Монтана с 20 точки, а 14 реализира Христина Иванова. По 10 реализираха Димана Георгиева и Даниела Петева.

 

За Берое Стара Загора дабъл-дабъл от 16 точки и 14 борби имаше Моник Рийд. Джазмин Пъркинс отбеляза 15, а с 11 точки се включи Сиера Уорън.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - МОНТАНА 2003

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ДП - ЖЕНИ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДП-ЖЕНИ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ДП-ЖЕНИ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Берое Стара Загора, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи