Левски ще играе на живот и смърт край морето


Левски ще играе на живот и смърт край морето
07-04-2017 12:02

Преди 25-ия кръг на НБЛ, отново потърсихме бившия баскетболист Симеон Найденов. Специално за BGbasket.com той даде своите компетентни прогнози за предстоящите двубои тази седмица.

 

Лукойл Академик – Берое

 

Определено това е най-интригуващият сблъсък от кръга. Лукойл Академик и Берое са двата най-силни състава в НБЛ този сезон. Не случайно играха на финала за Купата на България. Смятам, че гостите от Стара Загора ще успеят да победят, защото са по-добре смазана машина. Те са много добре подготвени физически, психически и тактически, от своя наставник Любомир Минчев. Няколко пъти вече го казах, че през този сезон със сигурност са с най-атлетичния състав. Здравословните проблеми, които Лукойл Академик все още има с Павлин Иванов, Крис Минков и Христо Захариев, ще дадат отражение. За сметка на това баскетболистите на Берое ще се борят до последно за второто място в редовния сезон, което ще им даде домакинско предимство в плейофите. В този мач обаче домакинското предимство не е важно. В залата в Правец няма някаква агитка или кой знае каква атмосфера. Играчите на Берое вече си изградиха навика да играят два мача седмично и да съчетават българското първенство с Балканската лига. Предстои им много важен мач във вторник – финала за Балканската лига, но смятам, че имат сили да изиграят силен мач днес и да се възстановят. Доколкото познавам американците в отбора – Шейн Гибсън и Брандис Рейли-Рос, те искат да се докажат именно срещу хегемона в българското първенство. Много добре са запознати с това колко титли има Лукойл Академик в последните години и искат задължаително да покажат своите качества срещу най-добрите. Нищо не се знае, може следващия сезон да бъдат привлечени точно там.

Фаворит: Берое

 

Черно море Тича – Левски

 

Обикновено, когато нов треньор поеме даден екипаж, това в повечето случаи влияе позитивно. От друга страна пък това буквално е последния шанс на Левски да направи нещо запомнящо се, колкото и минимално да е то през това първенство. При „сините” има доста опитни играчи, които играят за имената и честта си. За първи път ще си позволя да дам прогноза за победа на Левски. В малката зала във Варна определено се играе трудно, но имам някакво шесто чувство за този мач. Левски ще излезе победител в този мач и ще запази минимални шансове за участие в плейофите. Баскетболистите на Мануел Марков ще се хванат за този мач като удавник за сламка. Смятам, че индивидуалните качества на играчите на Левски са по-добри от тези на Черно море. Само един стабилен и константен Станислав Цонков няма да бъде достатъчен за победа на Черно море в този сблъсък.

Фаворит: Левски

 

Балкан – Ямбол

 

Играчите от Ботевград отново навлизат в една форма, която имаха преди тунира за Купата на България. Заедно с Берое, те са най-добре подготвения тактиически състав. Определено смятам, че ще постигнат победа с голяма разлика в този мач. След като записаха два изненадващи успеха, баскетболистите на Ямбол допуснаха неприятна загуба у дома. Мисля, че тази тенденция ще продължи. За сметка на това Балкан ще гони място в топ 4. Все още играчите на Небойша Видич имат шанс за това. В последния мач за Балкан много силно игра двойката гардове – Амин Хот и Станимир Маринов. Смятамам, че и този мач ще имат много силно представяне. Това ще бъде интересният сблъсък в срещата – Станислав Говедаров и Венци Петков срещу Амин Хот и Станимир Маринов. Смятам, че Станимир може да неутрализира Венци Петков, който прави наистина страхотен сезон и получава поздравления от мен.

Фаворит: Балкан

 

Академик Бултекс 99 – Спартак Плевен

 

Не смятам, че е дошло времето Академик Бултекс да запище първа загуба вкъщи. Колкото и да са ми симпатични играчите на Спартак Плевен, техният треньор Александър Дяковски и начинът, по който си води мачовете и подготовката, смятам, че кошовете в Пловдив са малко по-чудни и домакините са свикнали много с обстаовката. Видяхме, че баскетболистите на Академик започнаха да побеждават и като гости, а не да печелят само домакинските си мачове. Те са почти бетонирани на второто място, а тази победа на 99% ще ги затвърди на тази позиция в редовния сезон. Не смятам, че ще се получи изненада в тази среща. Определено Мартин Маринов ще липсва на Спартак Плевен. Не знам кой ще се нагърби с лидерската позиция. Може би трябва да се очаква повече от Милован Савич и Димитър Маринчешки под коша. Изобщо няма да им е лесно, защото Джордан Семпъл стана и MVP на Мача на звездите, така че ще играе с още по-голямо самочувствие. Спартак Плевен няма да издържи на темпото, което налага Академик. Те нямат достатъчно играчи. Любимият стил на игра на Академик е бързата контраатака и това ще даде отражение. Не виждам колко трябва да тръгне стрелбата от тройката на Спартак, за да се получи изненада в този мач.

Фаворит: Академик Бултекс 99

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Балкан, Берое, Спартак Плевен, Ямбол, Левски 2014, Лукойл Академик, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи