Ночони се сбогува с Реал на ′Сантяго Бернабеу′


Ночони се сбогува с Реал на ′Сантяго Бернабеу′
04-04-2017 20:54

Баскетболистът на Реал Мадрид Андрес Ночони обяви снощи, че прекратява професионалната си кариера си след края на сезона. 37-годишният колоритен аржентинец бе уважен със специално честване във ВИП-залата на стадион „Сантяго Бернабеу“, където дойде с жена си Паола и трите им деца. На събитието присъстваха съотборниците му от Реал, треньорът Пабло Ласо и техническия екип.

 

„Изпитваме противоречиви чувства и една странна тъга, нашият Чапу реши да сложи край на кариерата си, аз и Карлос не успяхме да го разубедим." – каза президентът на Реал  Флорентино Перес.

 

– "Образцов, честен, със страхотна кариера, ти си символ на ценностите на Реал – да не се предава никога! Една от легендите ни, който постигна 8 титли с Реал и сте на път към още няколко този сезон, в сърцето на всички мадридисти си, дори на съдиите ще им липсваш. Трябваше по-рано да дойдеш при нас, както много пъти съм ти казвал, Реал остава твой дом.“

 

„Не съм най-талантливия, нито най-отбелязващия точки, нито топ-разбивач, но винаги опитвам да се раздам докрай в мачовете, да оставя душата си на терена. Говоря със сърцето си, то ме доведе тук в Мадрид след много други места. – каза Ночони, който за 3 години с „белите“ взе 2 национални титли, 3 купи на Испания, 1 суперкупа, 9-ата за клуба Купа на Европа (МВП на финала) и 1 интернационална. - Преди 20 години, бях срамежлив, но от пейката „фиксирах“ една девойка, ето я днес до мен като съпруга..

 

Не вярвах,че Реал ще направи такова изпращане за мен, благодаря на клуба, треньорите и съотборниците ми! Благодаря, че ми отвори очите какво е да се раздадеш за отбор, бях дивак...Чикаго Булс ми даде шанс да играя в НБА – да видя Джордан и другите звезди, и на Реал, че ми позволи да съм просто Чапу от Санта Фе. Също на националната лига, че сбъдна мечтата ми да играя в Европа. Златното поколение на Аржентина ми даде възможността да играя с приятели в един отбор, да оставиш егоцентризма за триумфа на една нация. Благодаря и на семейството ми, че откриха за мен баскетбола!

 

Отивам си спокоен, че още 2 месеца ще дам най-доброто от себе си, искам още да спечеля, не заради титлите, а за страхотното време заедно с вас, момчета, отворихте домовете си за мен.“

 

203-сантиметровият Ночони си спомни началните стъпки в родното селце Сесе Галвес и как 15-годишен отива в Буенос Айрес в първодовозионния Расинг, открит от голям арженински  треньор.

 

„Минаха 13 години, но още ми настръхва кожата при спомена за златния олимпийски медал на гърдите на подиума в Атина.“ – призна Чапу, който получи сребърна статуетка на „Бернабеу“ и бе прегърнат от тримата лидери Фелипе Рейес, Руди Фернандес (навръх 32-ия си рожден ден) и Серхио Люл.

 

Ночони добави, че лятото ще се завърне в родната Аржентина и ще остане в баскетбола, вероятно като асистент, помагайки на младите.

„За малко да се разплача.. Той е 10 като съотборник и човек, и в съблекалнята дава много. Като типичен аржентинец не спира да говори и винаги ти повтаря хиляди вицове. Тежко е да спреш и той се реши на тази стъпка.“ – каза капитанът Фелипе Рейес.  

 

Златка Замова, кореспондент на BGbasket.com в Мадрид

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Андрес Ночони, Реал Мадрид
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи