Стефан Михайлов: Допуснахме детински грешки в началото


Стефан Михайлов: Допуснахме детински грешки в началото
28-03-2017 21:06

Монтана 2003 срази Берое Стара Загора в реванш с 86-73 в предпоследния двубой от Държавното първенство за жени. Ето какво каза след мача старши-треньорът на отбора Стефан Михайлов:

"Смятам, че играхме много добре във втората и третата част. Губехме със 17 точки в първия период, а в един момент водехме с 23. Това реално са 43 точки разлика, които успяхме да направим на отбора на Берое. Започнахме разколебано. През първата част от 30 точки за тях, ние им подарихме половината. 15 точки са наш подарък – лоша защита, дадохме им я в ръцете, те се възползваха и натрупаха преднина. После заиграхме, както можем да играем. Имахме добра успеваемост от тройката, добри защити, добри атаки, обърнахме нещата категорично в наша полза.
 
И друг път ни се е случвало да влезем разконцентрирано в мача, не всеки път е така. Имаше детински грешки в началото, буквално им давахме топката в ръцете. Във втората част тези грешки изведнъж изчезнаха и нещата бяха много добре за нас. Те са ни вкарали 30 точки за първата част и 11 във втората, 10 в третата. Ние показахме, че в тези 20 минути можем да играем, последните 6-7 минути мачът се доиграваше.
 
Имаме мач с Нефтохимик в неделя, който няма значение за класирането, но отиваме за победа. Играем със Стара Загора на 9 и 10 – домакини сме в Монтана. Гоним там две победи. Казал съм на момичетата, че следващите две седмици трябва да спечелим днешния мач и в полуфинала още три. Нефтохимик видимо е променен от декември месец. Играят добре, озориха Хасково, победиха два пъти Берое най-нормално е да се хвърлят на нас. В полуфинала за Купата до 30 минута резултатът беше равен и успяхме да ги надиграем за една четвърт. Пак казвам, че мачът няма никакво знаение за класирането, но ние отивам за победа, те също ще играят за победа. Може нататък да не се срещнем. Ще бъде добра проверка. Започваме и ние като във футбол да играем контроли преди полуфинала.
 
Отидоха да снимат Виктория Стойчева, лоша контузия в ръката, дано да няма нищо сериозно, да пропусне само мача в Бургас и да е готова за плейофите. Всички са важни. Надявам се проблемът да не е голям. Отиваме в Бургас за победа."
 
Ваня Николова, кореспондент на BGbasket.com в Монтана

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Берое Стара Загора, Монтана 2003, Стефан Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи